Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, συνεχίζοντας την παρουσίαση του έργου σημαντικών εικαστικών σε συνομιλία με τις μόνιμες συλλογές του, διοργανώνει την έκθεση του καταξιωμένου αμερικανού φωτογράφου Josh Garrick, με τίτλο «Αποτυπώνοντας το αρχαίο κάλλος».

Σε Κωνσταντινούπολη και Νέα Υόρκη

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού και σχεδιασμό του εικαστικού Μάριου Βουτσινά, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης και στον εκθεσιακό χώρο του ελληνικού προξενείου στη Νέα Υόρκη. Το συντονισμό της έκθεσης στην Αθήνα έχει ο αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου, Δρ. Γεώργιος Kακαβάς.

Ο εικαστικός

Έχοντας ολοκληρώσει ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα στις καλές τέχνες στο Πανεπιστήμιο Columbia, ο J. Joshua Garrick εισήλθε σε μία αέναη σχέση θαυμασμού και φιλίας, αγάπης, έμπνευσης και δημιουργικότητας με τη χώρα μας. Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει πολλά ταξίδια στην Ελλάδα, μόνος ή συνοδεύοντας φοιτητές του, και έχοντας επιλέξει ως κύριο αντικείμενο της εικαστικής του ενασχόλησης με τη φωτογραφία τα δημιουργήματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, ο Garrick καταθέτει μία ολοκληρωμένη εννοιολογικά και αισθητικά εκθεσιακή πρόταση στο πλέον προσφιλές του και νοούμενο από τον ίδιο ως βασικό σημείο αναφοράς του, μεταξύ των Μουσείων της Ελλάδας, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πληροφορίες

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, εγκαίνια: Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 18.30. Διάρκεια έκθεσης: 13 Σεπτεμβρίου 2013 έως 8 Ιανουαρίου 2014. Ώρες λειτουργίας έως τέλος Οκτωβρίου: Δευτέρα: 13:00 - 20:00, Τρίτη - Σαββάτο: 08:00 -20:00, Κυριακή και επίσημες αργίες: 08:00 - 15:00.