Η φετινή παραγωγή του ΚΘΒΕ «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη παρουσιάζεται στο Ηρώδειο την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Φάνης Μουρατίδης.

Η Υπόθεση του έργου 
Σύννεφα πολέμου καλύπτουν την Ελλάδα. Η Ειρήνη είναι άφαντη. Ο Πόλεμος έχει φυλακίσει σε μια σπηλιά τη θεά Ειρήνη και ετοιμάζεται να βάλει μέσα σ' ένα πελώριο γουδί τις ελληνικές πόλεις και να τις "κοπανίσει". Τότε, ο Τρυγαίος, ένας αμπελουργός, ανεβαίνει στον ουρανό μαζί με τον Ερμή και καλεί τους Έλληνες να ελευθερώσουν την Ειρήνη. Η απελευθέρωση της θεάς Ειρήνης, μαζί με την Οπώρα, θεά της καρποφορίας, και τη Θεωρία, θεά του πανηγυριού, αποτελεί το επίκεντρο του έργου. Η κωμωδία κλείνει με την επιστροφή στη γη του θριαμβευτή Τρυγαίου που φέρνει και πάλι τη θεά Ειρήνη στους ανθρώπους. 

Οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Φάνης Μουρατίδης πρωταγωνιστούν στην πάντα επίκαιρη Ειρήνη (421 π.Χ.), όπου ο Αριστοφάνης καταγγέλλει τον πόλεμο, υμνεί την αγροτική ζωή και ταυτόχρονα παρωδεί το θέατρο της εποχής του. 

Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης 
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης 
Σκηνικά – Κοστούμια: Έρση Δρίνη 
Μουσική: Μίνως Μάτσας 
Χορογραφία: Κική Μπάκα 

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Σταυρούλα Αραμπατζόγλου, Κατερίνα Γιαμαλή, Μιχάλης Γούναρης, Δημήτρης Διακοσάββας, Ειρήνη Καζάκου, Νίκος Καπέλιος, Γιώργος Κολοβός, Αννέτα Κορτσαρίδου, Γιώργος Κωνσταντίνου, Ευσταθία Λιάλιου, Νίκος Μαγδαληνός, Δημήτρης Μορφακίδης, Φάνης Μουρατίδης, Χρήστος Νίνης, Χάρης Πεχλιβανίδης, Βασίλης Σεϊμένης, Μιχάλης Συριόπουλος, Στέλιος Τράκας, Βαγγέλης Χαλκιαδάκης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Χαρίσης, Βαγγέλης Χατζηνικολάου 
Χορεύουν: Παναγιώτα Αλεξίου, Μπέτυ Δραμισιώτη.