Χωρίς να αναρωτιούνται: «Τι είναι αυτό που μας ενώνει;», ο Ορφέας Περίδης και ο Μπάμπης Στόκας μαζί  με τα Κίτρινα Ποδήλατα και τους  Flush Royale, αλλά και μια πλειάδα αγαπημένων djs, σμίγουν τις φωνές και τις μουσικές τους για καλό σκοπό.

Διαθέτοντας τα έσοδά της στο Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της Οργάνωσης Κλίμακα, το οποίο λειτουργεί από το 2001, στηριζόμενο σχεδόν αποκλειστικά στον εθελοντισμό και σε χορηγίες, η συναυλία αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί  για δεύτερη χρονιά στο  Bolivar Beach Bar, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στις  9 το βράδυ.

Ένα μήνυμα ελπίδας, μια «φωτιά που αντέχει»
 

Ο Μπάμπης Στόκας.

Οι δύο σπουδαίοι τραγουδοποιοί και τα δύο αγαπημένα συγκροτήματα, σε σύμπραξη με τους  djs των ραδιοφωνικών σταθμών Red, Pepper και Μελωδία και, φυσικά,  με τη συμμετοχή του κοινού, θα δείξουν έμπρακτα με μελωδικό τρόπο  πως, στη σκληρή πραγματικότητα του σήμερα, όπου πλήθος ανθρώπων οδηγείται καθημερινά στον κοινωνικό αποκλεισμό και την ανέχεια, είναι παρήγορο να βλέπει κανείς ότι υπάρχει ακόμα «Φωτιά που αντέχει», αφού μέσα από τέτοιου είδους δράσεις, αποδεικνύεται ότι η μουσική μπορεί όχι μόνο να τέρψει, αλλά και να ανακουφίσει έμπρακτα όσους έχουν ανάγκη.

Σαν ένα μήνυμα ελπίδας, η αλληλεγγύη και η εθελοντική προσφορά  ορθώνουν το ανάστημά τους στις δραματικές επιπτώσεις της κρίσης, σε μια κοινωνία που καθημερινά πλήττεται, βάλλεται, διαφοροποιείται και  δοκιμάζεται, σε μια καθημερινότητα, όπου η φτώχεια και η ανεργία έχουν γίνει αληθινός εφιάλτης και οι άστεγοι είναι πλέον μια συνηθισμένη εικόνα.

Με πνεύμα συμπαράστασης
 

O Ορφέας Περίδης.

Προκειμένου, λοιπόν, να «ζηλέψει η νύχτα» από το πνεύμα συμπαράστασης, ο Ορφέας Περίδης μάς καλεί να «απλώσουμε το χέρι και την καρδιά σε όσους στερούνται αυτά, που για μας δείχνουν ακόμα αυτονόητα».  Γιατί, «σε μια τόσο δύσκολη εποχή οικονομικής εξαθλίωσης, όταν τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο, αυτό που δεν πρέπει να χάσουμε είναι τον σεβασμό και την έννοια μας για τον διπλανό, γιατί σημασία έχει να παραμένεις άνθρωπος, ακόμα κι αν όλα γύρω σου δείχνουν να γκρεμίζονται», όπως επισημαίνει ο Μπάμπης Στόκας.
 

Τα Κίτρινα Ποδήλατα.

Τους προηγούμενους έρχονται να συμπληρώσουν τα Κίτρινα Ποδήλατα, υποστηρίζοντας πως «το δικαίωμα για νερό, τροφή και στέγη θα έπρεπε να είναι αυτονόητο σε κάθε κοινωνία, ανεξάρτητα από φυλή και θρήσκευμα, και όχι προνόμιο μερικών», ενώ οι Flush Royale - που κι άλλες φορές έχουν δείξει την κοινωνική τους ευαισθησία μέσω της μουσικής - υπόσχονται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε «η  φωνή των αστέγων να φτάσει παντού».

Πληροφορίες
Bolivar Beach Bar: Ακτή του Ήλιου -  Άλιμος, τηλ.: 6970 367684. Τιμές εισιτηρίων:  1000 πρώτα εισιτήρια: 3 ευρώ,  μετά την εξάντληση τους: 5 ευρώ. Προπώληση: Bolivar Beach Bar και καταστήματα Public.