current views are: 1

17 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση11:35

Χαρτί και μολύβι: Ομαδική έκθεση στον Ιανό

H Ianos Αίθουσα Τέχνης συνεχίζει τις εικαστικές τις δραστηριότητες, με μια ομαδική έκθεση υπό τον τίτλο «Χαρτί και μολύβι».

Δημοσίευση 11:35’
αρθρο-newpost

H Ianos Αίθουσα Τέχνης συνεχίζει τις εικαστικές τις δραστηριότητες, με μια ομαδική έκθεση υπό τον τίτλο «Χαρτί και μολύβι».

H Ianos Αίθουσα Τέχνης συνεχίζει τις εικαστικές τις δραστηριότητες, με μια ομαδική έκθεση υπό τον τίτλο «Χαρτί και μολύβι».

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της κλείνει η ανανεωμένη IANOS Αίθουσα Τέχνης, η οποία υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, συνεχίζει να προυσιάζει θεματικά αφιερώματα και ατομικές εκθέσεις με κυρίαρχη αφετηρία την άμεση ή έμμεση αναφορά στο πολυσχιδές, συναρπαστικό σύμπαν του βιβλίου.

Οι προγραμματιζόμενες για το 2013-14 εκθέσεις θα συνεχίσουν να συνομιλούν με παράλληλες δράσεις στον υπόλοιπο χώρο του βιβλιοπωλείου (διαλέξεις, μουσικά, θεατρικά και άλλα αφιερώματα) καθώς και με βιβλιοφιλικά αφιερώματα αντίστοιχης θεματικής. Σημαντική παράμετρο για όλους μας αποτελεί η επιθυμία να διατηρήσουμε ανοιχτό, δημιουργικό και παλλόμενο το κέντρο της Αθήνας. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τον Ιανό εδώ και έναν χρόνο, επιδιώκουμε το παραπάνω με κάθε τρόπο, ενώ η ανταπόκριση των καλλιτεχνών και του κοινού και η επισκεψιμότητα των εκθέσεων, μας βοηθούν να συνεχίσουμε και αυτή την τόσο δύσκολη χρονιά.

Το επόμενο εικαστικό αφιέρωμα που εγκαινιάζεται στον Ιανό στις 3/10, αποτελεί την εναρκτήρια έκθεση της νέας ακαδημαϊκής περιόδου 2013/14 και συμβολικά φέρει τον «σχολικό» τίτλο «Χαρτί και Μολύβι». Θα παρουσιαστούν αποκλειστικά σχέδια σε χαρτί, από 19 καλλιτέχνες. Πιστεύοντας ότι το σχέδιο αποτελεί ένα από τα πλέον προσωπικά και εύγλωττα μέσα έκφρασης, προτείνουμε ως βασική θεματική της έκθεσης την ίδια τη δύναμη, την πρωτογενή γραφή και την εκφραστική σχεδιαστική δυναμική κάθε συμμετέχοντα. Μια έκθεση αφιερωμένη στα σχέδια που κάνουν οι ζωγράφοι στην έμπνευση της στιγμής. Σημειώσεις από στιγμιότυπα της καθημερινότητας. Σχέδια που δημιουργήθηκαν στο λεωφορείο, στο καφενείο, στο ατελιέ. Σχέδια που αποτυπώνουν την προσωπική αντίληψη του κόσμου.

Στη μέση της σχολικής περιόδου, σε ένα βιβλιοπωλείο που «κατακλύζεται» καθημερινά από μικρούς μαθητές προκειμένου να εφοδιαστούν τα χαρτιά και τα μολύβια τους, η IANOS Αίθουσα Τέχνης, προτείνει μια έκθεση που φτιαγμένη από αυτά ακριβώς τα υλικά…

Στην έκθεση συμμετέχουν: Σπύρος Αγγελόπουλος, Στέλιος Αλεξάκης , Όλγα Αλεξοπούλου, Ανδρέας Γεωργιάδης, Δημήτρης Γιαννέλος, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Ειρήνη Καουκάκη, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Ανδρέας Κοντέλλης, Κώστας Λάβδας, Τίμος Μπατινάκης, Άννα Μπίλη, Γεωργία Μπλιάτσου, Μίλτος Παντελιάς, Αντώνης Πατεράκης, Ανδρέας Πατράκης, Βασίλης Σελιμάς, Κώστας Σιαφάκας, Νικόλας Χριστοφοράκης