Ένας άντρας πάνω σε μια σκηνή, κάτω από ένα φως, απέναντι σε κάποιους ξένους. Μόνος του. Με την υποχρέωση της θεατρικής συνθήκης να προσφέρει σε αυτούς τους ξένους ένα προκαθορισμένο θέαμα, μέσα από προκαθορισμένα λόγια και κινήσεις. Θα ήθελε κάτι άλλο να συμβεί. 

Πέρα και πάνω από το θέαμα. Απλώς να συμβεί. Ο μονόλογος του John Clancy είναι γραμμένος με τόσο ευρηματικό τρόπο, ώστε όλοι να οδηγηθούν προς τα εκεί: από το θέαμα στο συμβάν-γεγονός. Στο τέλος, ο άντρας να είναι λιγότερο μόνος και οι απέναντί του λιγότερο ξένοι.

Η θεατρική παράσταση «The event», όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος, του Αμερικάνου John Clancy βραβεύτηκε στο Fringe Festival του Εδιμβούργου το 2009, ανέβηκε σε αρκετές χώρες και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία του θεατρικού συγγραφέα Βασίλη Κατσικονούρη.

Η παράσταση έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Σημείο (πρώην Απλό Θέατρο), στο Ανοιχτό θέατρο Κολωνού, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Έκφραση Αθήνα» ύστερα από επιλογή του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου,  στην Ζάκυνθο στο θέατρο του Αυριακού και στην Πάτρα στο θέατρο act. 

Ερμηνεύει ο Βαγγέλης Ρόκκος
Διάρκεια: 70'
Πρεμιέρα :Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013  
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα στις 21.00 για λίγες παραστάσεις.
Εισιτήρια: 10 ευρώ (κανονικό) 5 ευρώ (μειωμένο)