Μετά την τεράστια επιτυχία στο Θέατρο Badminton και τους 60.000 θεατές, η παράσταση «Θα σε πάρω να φύγουμε» (που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «η παράσταση της χρονιάς»), το αφιέρωμα στην Αθηναϊκή Επιθεώρηση, έρχεται για λίγες μόνο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

To μουσικοχορευτικό υπερθέαμα αφηγείται την ιστορία της Ελλάδας μέσα από την πορεία της επιθεώρησης. Πρωταγωνίστρια είναι η ίδια η «Κυρία Επιθεώρηση» που επιστρέφει στη σκηνή για να ταξιδέψει τον κομπέρ-εγγονό της πίσω στο χρόνο, στις σημαντικότερες στιγμές της. Στο σανίδι παρελαύνουν οι μυθικοί πρωταγωνιστές, οι αμίμητες ατάκες, οι σπουδαίες φωνές, τα αθάνατα τραγούδια, τα λαμπερά θέατρα της χρυσής εποχής της επιθεώρησης.

Κι από κοντά η επικαιρότητα, οι πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές, η αστικοποίηση, η μοίρα της Ελλάδας – πάντα με χιούμορ και σατιρική διάθεση. H «Κυρία Επιθεώρηση», νυμφευμένη στην παράσταση μ’ έναν δεξιό, αλλά ερωτευμένη μ’ έναν αριστερό, διχασμένη ανάμεσα στο αστικό και το λαϊκό, το χιούμορ και τη σοβαρότητα, είναι η ίδια, η αιωνίως διχασμένη Ελλάδα.

Ένας 35μελής θίασος από ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς και χορευτές –  η «dream team» του ελληνικού μουσικού θεάτρου - ζωντανεύει τις περιπέτειες, τα σουξέ και τους έρωτες της «Κυρίας Επιθεώρησης» σε σκηνοθεσία και χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού. Στο ρόλο της «Κυρίας Επιθεώρησης» ο Αντώνης Λουδάρος, ο οποίος βραβεύτηκε για το ρόλο αυτό από την Ακαδημία Θεατρικών Βραβείων. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Τάνια Τρύπη, Μέμος Μπεγνής, Μιχάλης Μαρίνος, Χαρά Κεφαλά, Μαριάννα Πολυχρονίδη και Μίνως Θεοχάρης. Στο ρόλο του κομπέρ ο Γιώργος Καπουτζίδης. Τα κείμενα και οι νέοι στίχοι είναι του Άγγελου Πυριόχου, ενώ για τη μουσική και τις νέες συνθέσεις υπεύθυνος είναι ο Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος διευθύνει και την Ορχήστρα, όπως έκανε για πολλές δεκαετίες στην ιστορία του είδους. Το εντυπωσιακό σκηνικό περιβάλλον υπογράφει η Εύα Νάθενα, η οποία επιπλέον σχεδιάζει πάνω από 300, αντιπροσωπευτικά της εποχής, λαμπερά κοστούμια.

ΣΤΟΝ ΘΙΑΣΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ «ΚΥΡΙΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ» ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ

ΤΑΝΙΑ ΤΡΥΠΗ

ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

 ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΑ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ

ΜΙΝΩΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΟΜΠΕΡ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ

ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΙ:

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΨΥΧΡΑΜΗ  –  ΜΑΝΟΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ -  ΛΙΝΑ ΕΞΑΡΧΟΥ  

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΙΓΑΛΑ –  ΑΔΑΜ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ - ΛΗΔΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ  

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ  - ΛΙΖΑ ΨΑΛΤΑΚΟΥ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΛΥΚΟΣ -  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ– ΛΟΥΙΖΑ ΠΥΡΙΟΧΟΥ

 ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΤΕΝΑΒΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΨΥΧΡΑΜΗΣ – ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΥΡΚΟΥ

«Θα σε πάρω να φύγουμε»

17 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

ΠΕΜ. 17, ΠΑΡ. 18, ΣΑΒ. 19, ΚΥΡ. 20, ΔΕΥΤ. 21, ΤΡΙΤ. 22, ΠΕΜ. 24, ΠΑΡ. 25, ΣΑΒ. 26, ΚΥΡ. 27, ΔΕΥΤ. 28, ΤΕΤ. 30, ΠΕΜ. 31 ΟΚΤ.,

ΠΑΡ. 1, ΣΑΒ. 2, ΚΥΡ. 3 ΝΟΕΜ.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00