Η ομάδα χορού και ακροβασίας «κι όμΩς κινείται» μαζί με τον Χαΐνη Δημήτρη Αποστολάκη και σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζουν την παράσταση «Το σωματίδιο του Θεού».

Πρόκειται για ένα ταξίδι στο σύμπαν της σύγχρονης φυσικής. Χορός, ακροβασία, μουσική και λόγος μπλέκονται με χιούμορ και ευαισθησία. Δέκα ερμηνευτές (χορευτές, ακροβάτες και μουσικοί) προσπαθούν να καταλάβουν και να κάνουν κατανοητά όλα αυτά τα τεράστια και ελάχιστα, τρομερά συμβάντα, που αφήνουν εμάς τους ανθρώπους στη μέση μιας αδιανόητης κλίμακας να προσπαθούμε, βάζοντας σωματίδια να συγκρούονται με την ταχύτητα του φωτός, να τακτοποιήσουμε λιγάκι το σύμπαν. Μια παράσταση αφιερωμένη στην ακούραστη γενναιότητα του ανθρώπινου είδους, στην ασταμάτητη έρευνά του, με ό,τι μέσο διαθέτει, προκειμένου να καταλάβει ποιοι είμαστε, πώς φτιάχτηκε όλο αυτό και τι τελικά θα απογίνουμε.

[* Ο Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης, έχει συνεργαστεί με το CERN, ως ερευνητής, υπότροφος του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε αυτό ακριβώς το πεδίο αναζήτησης του μποζονίου Χιγκς].

“Το σωματίδιο του θεού” κι όμΩς κινείται & Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης

Διάρκεια παραστάσεων: 16-20 Οκτωβρίου 2013

Τετάρτη 16/10, Πέμπτη 17/10, Παρασκευή 18/10, Σάββατο 19/10, Κυριακή 20/10/13, στις 21.00

Τιμές Εισιτηρίων

Κανονικό εισιτήριο: 15 €

Εκπτωτικό εισιτήριο (Φοιτητές, Άτομα άνω των 65): 12 €

Eιδικά για τους σπουδαστές σχολών χορού ισχύει μειωμένη τιμή: 8 €