Μπορεί η Ελένη Σκότη να συνεχίζει τη συνεργασία της με την Ελληνική Θεαμάτων, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αφήνει σκηνοθετικά ορφανή την ομάδα της Νάμα και το Θέατρο Επί Κολωνώ, με τα οποία έγινε γνωστή και ξεχώρισε στην ελληνική θεατρική οικογένεια.

Με τον –σταθερό συνεργάτη της κι εξαιρετικό ηθοποιό– Δημήτρη Λάλο, την Ιωάννα Παππά και δύο νεότερους ηθοποιούς, τον Χάρη Χιώτη και την Ιωάννα Κολλιοπούλου, θα ανεβάσει τις «Αλεπούδες» της βραβευμένης Βρετανίδας συγγραφέως Ντον Κινγκ, μια παραβολή για τη σχέση φαντασίας και πραγματικότητας, λογικής και παράλογου, σ’ ένα αυταρχικό καθεστώς που χειρίζεται τις άλογες πλευρές της πραγματικότητας για να διαιωνίσει την κυριαρχία του.

Στην υπόθεση ο Ουίλιαμ Μπλόρ, ένας ειδικά εκπαιδευμένος «ανιχνευτής», σταλμένος από την κεντρική εξουσία, φτάνει στο αγρόκτημα του Σαμουήλ και της Ιουδίθ για να διερευνήσει μία υπόνοια προσβολής… από αλεπούδες! Οδηγημένος από την εκπαίδευση του, αλλά και τα πιστεύω του, καλείται να αποκαλύψει και να εξοντώσει το θηρίο «…που απειλεί τον ανθρώπινο πολιτισμό», παραμένοντας ο ίδιος άθικτος και ελεύθερος από την επιρροή του. Όσο προχωράει η έρευνά του, θα συμβούν γεγονότα που θα αλλάξουν την ζωή τους. Για πάντα. Στην αλληγορική αυτή απεικόνιση της ανθρώπινης κοινωνίας, παράλογες υποθέσεις και αδόκιμες θεωρίες μπορούν να εξελιχτούν σε μια εφιαλτική πραγματικότητα συνθλίβοντας τις βασικές ανθρώπινες αξίες.

Η σκηνοθέτις υπογραμμίζει στο σημείωμά της: «Τελικά δεν είναι σαφές τι καθοδηγεί τους ήρωες του έργου: η αυταρχική εξουσία, το παράλογο, ο έρωτας ή το ένστικτο της αυτοσυντήρησης; Το ερώτημα που τίθεται στον θεατή αφορά πολύπλευρα τον κόσμο μας. Η απάντηση όμως παραμένει εναγώνια αμφίσημη». 

Η μετάφραση είναι του Γιώργου Χατζηνικολάου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Δημήτρης Λάλος, Ιωάννα Παππά, Χάρης Χιώτης, Ιωάννα Κολλιοπούλου.