Η «Μυλωνού» και η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος συνεχίζουν και φέτος, για δεύτερη χρονιά, να προσφέρουν γέλιο, χαρά και δημιουργική έμπνευση σε παιδιά και στους γονείς τους. 

Τα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου, από το Σάββατο 12 Οκτωβρίου μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου, «Η Μυλωνού» στήνει τα σκηνικά της στον πολυχώρο «Αίτιον», στην Ακρόπολη, ανάμεσα σε βιβλία και παραμύθια, κοντά σε ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη και τον πολιτισμό. 

Η «Μυλωνού» είναι μία διαδραστική, εκπαιδευτική παράσταση που ξετυλίγει τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια: «Η Μυλωνού» από τη Νάξο, «O κάβουρας και το φίδι» από την Αττική και «Ο λαγός και οι βάτραχοι» από την Κύπρο. Συνδυάζει ζωντανή μουσική από πρωτότυπα μουσικά όργανα, παντομίμα, κουκλοθέατρο, με κούκλες έξυπνα φτιαγμένες από εργαλεία καθημερινής χρήσης, και την ουσιαστική συμμετοχή των παιδιών, με κέφι και πρωτοτυπία. 

Δίπλα στους ηθοποιούς, τα παιδιά διαμορφώνουν την παράσταση με τις ιδέες και τις σκέψεις τους για την αγάπη, για τη φιλία, για την εμπιστοσύνη και το θάρρος. Στο τέλος στήνουν τη δική τους θεατρική σκηνή, για να αφηγηθούν με το δικό τους τρόπο τα παραμύθια. 

«Η Μυλωνού» απευθύνεται κυρίως σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Σύλληψη ιδέας, σκηνοθεσία, ο Τάσος Ράτζος. Συνεργάτης σκηνοθέτης, μουσική σύνθεση και διδασκαλία έχει κάνει ο Πέτρος Δαμουλής. Παίζουν οι ηθοποιοί της ομάδας Μικρός Νότος: Χρύσα Διαμαντοπούλου, Γιώτα Μηλίτση, Γιάννης Μπουραζάνας, Συμεών Τσακίρης. 

Το διαδραστικό μέρος της παράστασης έχει επιμεληθεί επιστημονικά η Μελίνα Χατζηγεωργίου, εκπαιδευτικός, καθηγήτρια στο τμήμα θεάτρου του Α.Π.Θ. και ειδικευμένη στο θέατρο στην εκπαίδευση.

Για κρατήσεις μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 2130 256666.