Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις.

Αυτό φαίνεται ότι το γνωρίζουν καλά οι γελοιογράφοι που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια να παρουσιάσουν τα σημερινά προβλήματα του τόπου με χιουμοριστικό τρόπο, να φέρουν πιο κοντά τους ανθρώπους μέσα από το γέλιο και τη σάτιρα, περιγράφοντας παράλληλα με ειλικρίνεια όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Αφορμή είναι η φιλοξενία έκθεσης 71 έργων εικοσιτεσσάρων καλλιτεχνών, από σήμερα μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, στο Παλαιοντολογικό και Ιστορικό Μουσείο της Πτολεμαΐδας, από τις 21 ως τις 25 Οκτωβρίου, στον Εκθεσιακό χώρο του ΕΛΚΕΠΑ στην Κοζάνη και από τις 26 ως τις 28 Οκτωβρίου στον παιδικό Σταθμό της Καισαρειάς Κοζάνης.

Την έκθεση διοργανώνουν το Αρχείο Ιστορίας και Τέχνης Καισαρειάς Κοζάνης και το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Κ.Ο.Ι.Π.Π.Α.Π. του Δήμου Εορδαίας σε συνεργασία με τη Λέσχη Γελοιογράφων.

Η έκθεση είναι πρωτότυπη, παρουσιάζει νέα έργα των Ελλήνων γελοιογράφων και ήδη σχεδιάζεται η μεταφορά της και σε άλλα σημεία της Ελλάδας, μαζί με παράλληλες εκδηλώσεις και εργαστήρια.