Η Λυκόφως, αφουγκραζόμενη τα σημεία των καιρών, συμμετέχει στην Πανευρωπαϊκή ημέρα Καταπολέμησης του Trafficking και διοργανώνει μαζί με τον Εθνικό Συντονιστικό Μηχανισμό Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων και το ελculture.gr μια βραδιά αφιερωμένη στο ευαίσθητο θέμα, προσφέροντας δωρεάν μια έκτακτη παράσταση του έργου Αόρατη Όλγα του Γιάννη Τσίρου στις 18 Οκτωβρίου στις 19.30 στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες και συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης, καθώς και ενημέρωση από αρμόδιους φορείς. Στην προσπάθεια αυτή αρωγοί είναι o Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στην Αόρατη Όλγα του Γιάννη Τσίρου σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη γινόμαστε μάρτυρες της συγκλονιστικής ιστορίας μιας νεαρής μετανάστριας που πέφτει θύμα του τράφικινγκ. Οι σκοτεινές διαδρομές ενός ολόκληρου μηχανισμού, που δεν γνωρίζει ηθικές αναστολές, δεν της επιτρέπουν να ξεφύγει από το αδιέξοδό της. Το έργο του Γιάννη Τσίρου έχει τη δύναμη και την αμεσότητα ενός ντοκουμέντου και βασίζεται σε πραγματική ιστορία και μαρτυρίες. 

Ο ρόλος της μετανάστριας στο έργο Αόρατη Ολγα χάρισε στη Λένα Παπαληγούρα το βραβείο Μελίνα Μερκούρη για τη σπουδαιότερη γυναικεία ερμηνεία το έτος 2012.

Το έργο, μαζί με το Άουστρας ή Η Αγριάδα της Λένας Κιτσοπούλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, παίζονται σε κοινή παράσταση στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες, σε παραγωγή της Λυκόφως με τον τίτλο ΞΕΝΟΣ. Τα δύο έργα, που γράφτηκαν ως ανάθεση από το Εθνικό Θέατρο συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Emergency Entrance που υλοποιείται κάτω από την ομπρέλα της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, παρουσιάζονται σε μία ενιαία παράσταση με δύο από τους πιο λαμπρούς σκηνοθέτες της νέας γενιάς και ένα εξαιρετικό θιάσο. 

Η ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία Γιώργος Παλούμπης 
Σκηνικά - Κοστούμια Ιωάννα Τσάμη 
Μουσική Μάριος Στρόφαλης 
Φωτισμοί Βασίλης Κλωτσοτήρας
Παίζουν οι ηθοποιοί Γρηγόρης Γαλάτης, Βασίλης Καραμπούλας, Λένα Παπαληγούρα, Γιωργής Τσουρής

Πληροφορίες:
Θησείον – Ένα θέατρο για τις τέχνες
Τουρναβίτου 7
Θησείο

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΑΜΕΙΟΥ
210 3255444 

ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 
Παρασκευή 18/ 10 19.30