current views are: 1

16 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση11:10

Δρόμοι του Πειραιά: Διήμερα εγκαίνια για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανοίγει πανιά. Το ταξίδι πολιτισμού ξεκινά. Ένα ταξίδι που υπόσχεται να μας παρασύρει εκεί όπου το θέατρο, η μουσική, τα εικαστικά, το βιβλίο, οι τέχνες, συναντούν τον πολιτισμό, την γνώση, τον άνθρωπο.
 

Δημοσίευση 11:10’
αρθρο-newpost

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανοίγει πανιά. Το ταξίδι πολιτισμού ξεκινά. Ένα ταξίδι που υπόσχεται να μας παρασύρει εκεί όπου το θέατρο, η μουσική, τα εικαστικά, το βιβλίο, οι τέχνες, συναντούν τον πολιτισμό, την γνώση, τον άνθρωπο.
 

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανοίγει πανιά. Το ταξίδι πολιτισμού ξεκινά. Ένα ταξίδι που υπόσχεται να μας παρασύρει εκεί όπου το θέατρο, η μουσική, τα εικαστικά, το βιβλίο, οι τέχνες, συναντούν τον πολιτισμό, την γνώση, τον άνθρωπο.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός υπογράφει την σύλληψη – σκηνοθεσία της μεγάλης αυτής γιορτής. «Δρόμοι του Πειραιά» είναι ο τίτλος της παράστασής του, με την οποία το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ανοίγει την αυλαία του, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013.

Πηγή έμπνευσης για τον ίδιο και την μεγάλη ομάδα που συνεργάστηκε μαζί του – ηθοποιοί, χορευτές- δημιουργική ομάδα – στάθηκε το ίδιο το θέατρο, οι μνήμες – καλλιτεχνικές και ιστορικές – και βεβαίως η σημασία του για το λιμάνι του Πειραιά.

«Πρόκειται για έναν θρυλικό χώρο, που ακουμπάει χρονολογικά σε τρείς αιώνες. Η πολύτιμη κληρονομιά που φέρει, οι καλλιτεχνικές και οι ιστορικές μνήμες που «αναβρύζουν» και κυρίως η υπερηφάνεια των Πειραιωτών για το κόσμημα της περιοχής τους, μας επιβάλλουν τον λεπτομερή σχεδιασμό μιας πολυδιάστατης οπτικοακουστικής τελετής έναρξης με κέντρο τον άνθρωπο: αυτόν που μέσα σε αυτά τα εκατόν τριάντα χρόνια λειτουργίας του θεάτρου το επισκέφθηκε, ψυχαγωγήθηκε μέσα σε αυτό, δούλεψε και νοηματοδότησε με την παρουσία του την λειτουργία του.

Όπως και εκείνοι, που πέρασαν από εδώ αφήνοντας την αύρα τους, έτσι κι εμείς. Η δημιουργική ομάδα και οι σημαντικοί ηθοποιοί που συμμετέχουν, χαιρόμαστε που μας υποδέχεται λαμπερό και ξανανιωμένο, έτοιμο να σαλπάρει στα θεατρικά και μουσικά πέλαγα» σημειώνει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Την παράσταση του Φωκά Ευαγγελινού υποστηρίζουν με τις ερμηνείες τους σημαντικοί καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Μπέζος, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Γιάννης  Ζουγανέλης, η Ελένη Κοκκίδου, η Κερασία Σαμαρά. Και όχι μόνο… Η έκπληξη καιροφυλακτεί στα καμαρίνια….

Τη δεύτερη ημέρα των εγκαινίων του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, τη σκυτάλη παίρνει η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, η οποία θα ερμηνεύσει αγαπημένες άριες του λυρικού ρεπερτορίου, με τη συνοδεία του Μανώλη Παπασηφάκη στο πιάνο. Την Τζίνα Φωτεινοπούλου συνοδεύει ο τενόρος  Γιάννης Χριστόπουλος. 

Στο πλαίσιο των εγκαινίων πραγματοποιείται έκθεση φωτογραφίας της Μαρίας Κούκου, η οποία εγκλώβισε με τον φακό της, εικόνες του θεάτρου, έτσι όπως η ίδια θέλησε να το ανακαλύψει από τη μια άκρη ως την άλλη. 

Aξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά τα εγκαίνια, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παραδίδεται στο κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει, την παράσταση του Φωκά Ευαγγελινού  «Δρόμοι του Πειραιά»  από την Πέμπτη 24 έως και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013.