Δέκα χρόνια μετά την τελευταία ερμηνεία του σε σαιξπηρικό έργο, ο Κένεθ Μπράνα ανέβηκε στη σκηνή του Διεθνούς Φεστιβάλ Μάντσεστερ, τον περασμένο Ιούλιο, για να ερμηνεύσει με μεγάλη επιτυχία έναν από τους δυσκολότερους ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου, τον σαιξπηρικό Μάκβεθ.

Τώρα, ο Κένεθ Μπράνα θα «βρεθεί» για δύο βραδιές (21-22 Οκτωβρίου, στις 21.00) στην οθόνη της αίθουσας "Αλεξάνδρα Τριάντη" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για να υποδυθεί τον Σκοτσέζο βασιλιά. Η παράσταση που συν-σκηνοθετεί ο Κένεθ Μπράνα μαζί με τον -βραβευμένο με «Ολίβιε» και «Τόνι»- Ρομπ Ασφορντ και η οποία σύμφωνα με τις κριτικές του εξωτερικού κινείται σε κινηματογραφικούς ρυθμούς, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί έναν προσωπικό υποκριτικό θρίαμβο για τον Ιρλανδό ηθοποιό, είναι μαγνητοσκοπημένη από το ανέβασμά της μέσα στα τείχη της Βικτωριανής εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στο Μάντσεστερ.

Από τότε που έκανε τα πρώτα του βήματα στη σκηνή ως παράφορος Ερρίκος V, στα μέσα της δεκαετίας του 80, ο Κένεθ Μπράνα, στα 52 του σήμερα, έχει κάνει σχεδόν τα πάντα: έχει σκηνοθετήσει, έχει γράψει και έχει παίξει σε χολιγουντιανές παραγωγές, έχει δημιουργήσει έναν δικό του περιφερόμενο θίασο, έχει παίξει στην τηλεόραση τον σκυθρωπό Σκανδιναβό ντεντέκτιβ Βαλάντερ και δεν έχει μετανιώσει για κανέναν από τους ρόλους που έχει ερμηνεύσει. «Προσπαθώ να μην ζω με τύψεις» έχει δηλώσει ο ίδιος στο παρελθόν.

O «Μάκβεθ» είναι η δεύτερη της φετινής σειράς μεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, που το Μέγαρο Μουσικής για τέταρτη συνεχή χρονιά προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό, σε συνεργασία με την Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο. Αρχικά, η μαγνητοσκοπημένη παραγωγή ήταν προγραμματισμένη να προβληθεί για μία βραδιά. Η εξάντληση των εισιτηρίων όμως της 22ης Οκτωβρίου οδήγησε τους υπευθύνους του Μεγάρου στην οργάνωση και μίας έξτρα παράστασης, στις 21 Οκτωβρίου.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι στα 14 ευρώ (γενική είσοδος), 7 ευρώ (φοιτητικά).