Πέθανε την Κυριακή στο Βερολίνο, σε ηλικία 70 ετών, ο βούλγαρος θεατρικός σκηνοθέτης Ντίμιτερ Γκότσεφ, από τους πλέον επιτυχημένους στον γερμανόφωνο χώρο.

Ο Γκότσεφ, ο οποίος συνεργάστηκε και με το Φεστιβάλ Αθηνών και το Εθνικό Θέατρο, εγκαταστάθηκε στην Ανατολική Γερμανία στην δεκαετία του '60 για να σπουδάσει κτηνιατρική, αλλά σύντομα άλλαξε πορεία και έγινε γνωστός από τις παραστάσεις που ανέβασε στα θέατρα του Ντίσελντορφ, του Μπόχουμ, της Φρανκφούρτης, της Βιέννης, του Αμβούργου και του Βερολίνου.

Για «απίστευτη απώλεια» έκανε λόγο ο διευθυντής του γερμανικού θεάτρου του Βερολίνου Ούλριχ Κούον, ο οποίος δήλωσε συγκλονισμένος και αναφέρθηκε στον καλλιτέχνη, τονίζοντας ότι «διαμόρφωσε καλλιτεχνικά την ζωή και το έργο του γερμανικού Θεάτρου με την ριζοσπαστική και βαθιά πολιτική σκέψη του».

Για το γερμανικό θέατρο, ο Γκότσεφ, είχε ανεβάσει πρόσφατα παράσταση, ενώ την επόμενη Κυριακή θα έκαναν πρεμιέρα οι «Πέρσες» του Αισχύλου και το επόμενο έτος θα ανέβαζε το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ.