Η παράσταση «Ορλάντο» της Βιρτζίνια Γουλφ, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το χειμώνα του 2008 στο BIOS, επανέρχεται από την Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου και για μόνο δεκαπέντε παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.

Ο «Ορλάντο» θ' αλλάξει κοστούμια, σκηνικά. Θ' αλλάξει εποχές, όπως και τόπους. Θ' αλλάξει φύλλο, ακόμη ένα κοστούμι όπως όλα τ’ άλλα. Όλα είναι πίνακες τόσο με τη θεατρική έννοια όσο και με τη ζωγραφική. Όλα είναι ένα περιβάλλον που αλλάζει δίχως ν’ αγγίζει το μοναχικό ήρωα.

Ένας άνθρωπος -ούτε άνδρας, ούτε γυναίκα- συναντιέται με τους θεατές της παράστασης και σε μια εξομολογητική διάθεση τους εμπιστεύεται την παράδοξη ιστορία του Ορλάντο μέσα στους αιώνες. Δεν είναι θέατρο, δεν είναι μύθος, ούτε παραβολή ή ένας φτηνός συμβολισμός. Είναι μια ψυχαναλυτική διαδικασία όπου χάνονται τα όρια μεταξύ των συμβαλλόντων.

Ο χώρος. Ένας μακρύς διάδρομος που κινείται ο ήρωας πάνω στα πατίνια του. Ένα μικρόφωνο, ανάμεσα στους θεατές. Φώτα που υπαινίσσονται, η απόλυτη σιωπή, και όλα σκεπασμένα από μια αιώνια σκόνη που δεν αφήνει τίποτα ευδιάκριτο και όλα τα μπερδεύει σε μια γλυκιά αλληλουχία εντυπώσεων, φαντασμάτων, ρόλων, προσώπων, επιθυμιών και φοβίες, χιλιάδες απροστάτευτες φοβίες.

Ένα ταξίδι ψυχής αναζητώντας την αναψυχή.

Τον Ορλάντο παρουσιάζει Μαριάνθη Σοντάκη, ενώ ένα σολίστας, στο βάθος της αίθουσας, ο συνθέτης και πασίγνωστος κιθαρίστας Αντώνης Μιτζέλος (Τερμίτες) παρεμβαίνει και περιγράφει τα δυο μεγάλα ταξίδια του Ορλάντο. Στο τρίτο ταξίδι, αυτό στο θάνατο, διασκευάζουν και τραγουδούν μαζί με τον Ορλάντο την κλασσική άρια του Parssel «Remember».

Το Σύγχρονο Θέατρο - Εταιρεία Θεάτρου βρίσκεται στο Γκάζι, Ευμολπιδών 45. Τηλέφωνο: 210 3464380