Ένας από τους διαχρονικά θερμότερους υποστηρικτές του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ο αμερικανός σκηνοθέτης με ελληνική καταγωγή Αλεξάντερ Πέιν, θα είναι αυτός που θα κλείσει τη φετινή διοργάνωση.

Ταινία λήξης του 54ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα είναι η καινούργια του ταινία «Nebraska», ένα φιλμ που εκτυλίσσεται –όπως δηλώνεται εξάλλου και ο τίτλος του- στην γενέτειρα του Νεμπράσκα. Το ασπρόμαυρο road movie του Πέιν σκιαγραφεί τη σχέση ενός πατέρα και του γιου του καθώς οι δυο τους ταξιδεύουν για να εξαργυρώσουν ένα λαχείο αμφιβόλου γνησιότητας. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο αποτελείται από τον Μπρους Στερν και τον Γουίλ Φόρτε, με τον πρώτο να βραβεύεται μάλιστα στο Φεστιβάλ των Κανών για την ερμηνεία του. Ο Αλεξάντερ Πέιν θα ταξιδέψει, λοιπόν, για μια ακόμη φορά στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας το παρών στην τελετή λήξης. 

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι και η Βαλέρια Γκολίνο θα παρευρεθεί στο φεστιβάλ για να παρουσιάσει τη νέα ταινία της με τίτλο «Μέλι», η οποία είναι υποψήφια φέτος για το βραβείο LUX, που απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.