Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών τιμά τα 70 χρόνια από τον θάνατο του Κωστή Παλαμά με συναυλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Οκτωβρίου (8.30 μ.μ.) στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254).

Θα παρουσιαστεί, σε πανελλήνια πρώτη, το έργο της Πηγής Λυκούδη «Χαρά σ’ εσέ χώρα λευκή» βασισμένο στον «Ύμνο της Αθηνάς» του Κωστή Παλαμά. Τραγουδούν η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Σπύρος Κλείσσας, απαγγέλλει ο Γιάννης Φέρτης, ενώ συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων με την συνθέτρια στο πιάνο και η Μικτή Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη σύμπραξη μελών της νεανικής–παιδικής χορωδίας «Μανώλης Καλομοίρης», υπό τη διεύθυνση του Προέδρου του Τμήματος, καθηγητή μουσικολογίας Νίκου Μαλιάρα. 

«Ένα ποίημα που σε ταξιδεύει και σε μυεί σε αξίες, ιδανικά και γνώση. Η επανειλημμένη, αλλά και απολαυστική μελέτη των στίχων, μου αποκάλυπτε δρόμους και μουσικές φράσεις για να εκφραστούν», σημειώνει η Πηγή Λυκούδη για τον «Ύμνο στην Αθηνά», και συνεχίζει: «Το έργο μελοποιήθηκε αρχικά την περίοδο 2002/3. Από τότε η αγάπη γι’ αυτό, η χαρά της δημιουργίας και η αίσθηση της ευθύνης με οδήγησαν στην επανειλημμένη επεξεργασία του, η οποία μου έδωσε τη δυνατότητα της έκφρασης μιας διαφορετικής και περισσότερο μεστής μουσικής εμπειρίας». Έργα της Λυκούδη έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν από διάφορα ελληνικά σύνολα, μεταξύ των οποίων και η Καμεράτα. 

Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας