Βασισμένη στο δημοφιλές παραμύθι του Σαρλ Περώ η όπερα του Ροσίνι «Σταχτοπούτα» αποτελεί ένα από τα πιο ανάλαφρα και χαριτωμένα μελοδράματα που έχουν γραφτεί.

Έχοντας αρκετές διαφορές από το ομώνυμο παραμύθι (εδώ ο πρίγκιπας δεν βρίσκει την αγαπημένη του από το γοβάκι, αλλά από το βραχιόλι της, ενώ η καλή νονά που μεταμορφώνει την κολοκύθα σε άμαξα είναι άνδρας) το έργο καταφέρνει να διατηρήσει τη σπινθηροβόλα εξυπνάδα και την τρυφερότητά του, ντύνοντας τις περιπέτειες των ηρώων του με αριστοτεχνικές μελωδίες. Και ζητώντας από τους ερμηνευτές να εξαντλήσουν την έκταση και την ευελιξία της φωνής τους ερμηνεύοντας άριες, ντουέτι και σύνολα εξαιρετικών απαιτήσεων.

Η διάσημη όπερα έρχεται τώρα και στην Εθνική Λυρική Σκηνή, σε μία παραγωγή που μεταφέρει την υπόθεση στον 20ό αιώνα, ώστε να τη φέρει πιο κοντά στις αναφορές του σύγχρονου θεατή. Σκηνοθετεί η Ροδούλα Γαϊτάνου, μετά από τις σημαντικές συνεργασίες της με τη Βασιλική Οπερα του Λονδίνου. Τη Σταχτοπούτα (Αντζελίνα) ερμηνεύουν η Μαίρη Ελεν Νέζη, η Ειρήνη Καράγιαννη και η Αρτεμις Μπόγρη και τον πρίγκιπά της ο Αντώνης Κορωναίος και ο Βασίλης Καβάγιας. Μουσική διεύθυνση Γιώργος Πέτρου και Κωνσταντίνος Δημηνάκης.

Info

25 Οκτωβρίου 2013 

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ – ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ, Ακαδημίας 59-61, Αθήνα 
Τηλ.: 210-3612461 

Και 26, 30 Οκτωβρίου, 1, 2, 3, 10, 13 Νοεμβρίου 2013. Ώρα έναρξης: 20.00. Εισιτήρια: από 15 έως 80 €.