Ο διεθνούς φήμης συνθέτης, δάσκαλος και πολίτης του κόσμου Ross Daly, παρουσιάζει την Πέμπτη 10 Μαρτίου, στο Χοροθέατρο Ροές στο Γκάζι, το πρόγραμμα του Μουσικού του Εργαστηρίου «Λαβύρινθος», με προσκεκλημένο τον Σωκράτη Σινόπουλο.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα μουσικών συμπράξεων, σε συνεργασία του γνωστού συνθέτη με σπουδαίους Έλληνες και ξένους μουσικούς με επίκεντρο τη δημιουργική προσέγγιση διαχρονικών μουσικών παραδόσεων.

Η συναυλία είναι η τέταρτη της σειράς 15 μουσικών συναντήσεων στη σκηνή του θεάτρου Ροές, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο και συνεχίζονται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη του Μαρτίου και του Απριλίου, ως τις 14 Απριλίου.

Η συνέχεια του κύκλου συναυλιών του Ross Daly στις Ροές περιλαμβάνει συμπράξεις σημαντικών μουσικών και σχημάτων, διαφορετικών για κάθε συναυλία, όπως ο Σόλης Μπαρκή, το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου, ο Daud Khan Sadozai, ο Περικλής Παπαπετρόπουλος και ο κορυφαίος μουσικός απο το Ισραήλ, Zohar Fresco.

Επόμενη συνάντηση του Ross Daly στις Ροές είναι το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη 16 και 17 Μαρτίου, με καλεσμένο τον Daud Khan Sadozai (αφγανικό ραμπάμπ, σαρόντ) και τον Σόλη Μπαρκή στα κρουστά. Μαζί τους η Κέλυ Θωμά στη λύρα.

Το αθηναϊκό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τα παγκοσμίως πολυσυζητημένα μουσικά δρώμενα του Ross Daly που γίνονται στο Λαβύρινθο, στο χωριό Χουδέτσι, στην Κρήτη, τα τελευταία 9 χρόνια.