Ο «καταραμένος» λόγος του Λαπαθιώτη στο Bios

Ο «καταραμένος» λόγος του Λαπαθιώτη στο Bios

Έτος 1915. Βρισκόμαστε στην Αθήνα του περασμένου αιώνα, όπου σε ένα εργατικό σπίτι στο Παγκράτι η Ρηνούλα πεθαίνει από έρωτα.

Η ντροπαλή όμορφη καπελού της Αγίου Μάρκου γνωρίζει τον 19χρονο γόη τσαγκάρη της οδού Αιόλου, τον Σωτήρη, του οποίου τα σκοτεινά μάτια είναι γεμάτα επιθυμία και υποσχέσεις. Η Ρηνούλα ξεψυχάει για χάρη του ανεκπλήρωτου έρωτά της με τον Σωτήρη, αλλά το αντικείμενο του πόθου της έχει στραμμένη την προσοχή του αλλού… Αυτή είναι η υπόθεση της νουβέλας του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη «Κάπου περνούσε μια φωνή», που αρχικά είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό Νέα Εστία το 1940 και στο οποίο πρωταγωνιστούν νεανικές παρέες από το 1915, τα εργατόπαιδα του Παγκρατιού, τα κορίτσια από το μοδιστράδικο, ο ανεκπλήρωτος έρωτας  και μια υπόγεια ομοφυλοφιλική έλξη.

Σήμερα το έργο αυτό μεταμορφώνεται σε θεατρική δράση από τρεις νέους ηθοποιούς –τον Ηλία Βογιατζηδάκη, τη Μυρτώ Πανάγου και τη Νατάσα Παπανδρέου-, οι οποίοι δραματοποιούν το έργο του νεοέλληνα συγγραφέα και μέσα από τη διάθεση του παιχνιδιού και της μουσικής, ξεδιπλώνουν μία άλλη Αθήνα, παλιά, η οποία εμπλέκεται με τις σχολικές αναμνήσεις, τη νεανική αθωότητα, το γέλιο, τη θλίψη, και το απόλυτο του πρώτου έρωτα. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Ηλίας Βογιατζηδάκης και τη δραματουργία υπογράφει η Παναγιώτα Κωνσταντινάκου.

Πηγή: tospirto.net

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο