Υπήρξε μια από τις πιο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες της λαϊκής μας μουσικής, ένας σόουμαν όταν ακόμη στην Ελλάδα δεν υπήρχε σόου, ένας ταλαντούχος συνθέτης με μεγάλη ευχέρεια στο να σατιρίζει και να περιγράφει την τρέχουσα πραγματικότητα.

Ο Γιώργος Ζαμπέτας παραμένει ακόμη και σήμερα ένας επιδραστικός καλλιτέχνης για τη λαϊκή (και όχι μόνο) μουσική και κυρίως μια ζωντανή (μέσα από τη διαρκή προβολή των παλιών ελληνικών ταινιών στις οποίες σωρηδόν εμφανίστηκε) φιγούρα, που όλοι γουστάρουν και εκτιμούν. Μια νέα βιογραφία του, λοιπόν, θα κυκλοφορήσει στις 11 Νοεμβρίου με τίτλο «Γιώργος Ζαμπέτας - Βαθιά στη θάλασσα θα πέσω...» γραμμένη αυτή τη φορά από την κόρη του Κατερίνα Ζαμπέτα και σε επιμέλεια του μουσικού δημοσιογράφου και ειδικού στη λαϊκή μας μουσική Γιώργου Τσάμπρα.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, το ίδιο βράδυ της έκδοσης (11/11) θα γίνει στον πολυχώρο των εκδόσεων Άγκυρα: Σόλωνος 124 & Εμμ. Μπενάκη παρουσίαση του βιβλίου ακολουθούμενη από συναυλία αφιερωμένη στον Γιώργο Ζαμπέτα. Θα μιλήσουν οι δύο συγγραφείς του βιβλίου και στη συνέχεια οι Φοίβος Δεληβοριάς, Αγάθωνας Ιακωβίδης, Θοδωρής Ξηντάρης, Βασίλης Κορακάκης, Γιάννης Καλαφατέλλης θα πουν γνωστά και (κυρίως) άγνωστα τραγούδια του, ενώ θα γίνει και προβολή ενός φιλμ που θα διατρέχει την πολυδιάστατη εμφάνισή του στον ελληνικό κινηματογράφο. Οοοαααα!

Info

11 Νοεμβρίου 2013 
Πολυχώρος των εκδόσεων Άγκυρα (Σόλωνος 124 & Εμμ. Μπενάκη). Ώρα: 20:00.