current views are: 1

27 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση12:13

Το Sacred Monsters της Sylvie Guillem στο Μέγαρο Μουσικής

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται τα Ιερά Τέρατα, μια συγκλονιστική και ανατρεπτική ερμηνεία της μοναδικής Sylvie Guillem σε συνεργασία με τον φημισμένο Άκραμ Καν.
 

Δημοσίευση 12:13’
αρθρο-newpost

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται τα Ιερά Τέρατα, μια συγκλονιστική και ανατρεπτική ερμηνεία της μοναδικής Sylvie Guillem σε συνεργασία με τον φημισμένο Άκραμ Καν.
 

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται τα Ιερά Τέρατα, μια συγκλονιστική και ανατρεπτική ερμηνεία της μοναδικής Sylvie Guillem σε συνεργασία με τον φημισμένο Άκραμ Καν.

Η Συλβί Γκιλιέμ, η μεγαλύτερη εν ζωή χορεύτρια του κόσμου, στην τεράστια και πολύκροτη καριέρα της, έχει στιγματίσει ανεξίτηλα με τον προσωπικό της κινησιολογικό κώδικα, τόσο το κλασικό μπαλέτο , όσο και το σύγχρονο χορό. Με μέσον τις διάσημες, αναμφισβήτητες και πρωτόγνωρες δεξιότητές της που την καθιέρωσαν ταχύτατα ως superstar και εκτόξευσαν τη φήμη της, προσέδωσε άλλες διαστάσεις στους πρωταγωνιστικούς ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου που ερμήνευσε, υπερβαίνοντας πολλές φορές τα τετριμμένα μοτίβα του και αλλάζοντας ριζικά και αμετάκλητα τα πρότυπά του, ακόμη και στον καθιερωμένο, διαχρονικό, γυναικείο σκηνικό σωματότυπο! Παράλληλα έχει δομήσει νέα στάνταρ στην κοινωνία της σύγχρονης κινησιολογικής φόρμας και γενικότερα του μοντέρνου χορού, θεωρούμενη δικαίως – η βασική αυτουργός του κόσμου του. 

Φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε σε μια απίστευτη και μοναδική επιστροφή που λαμβάνει χώρα εδώ στην Αθήνα και προεξοφλείται σαφώς ότι θα προκαλέσει τόσο καλλιτεχνικό, όσο και επικοινωνιακό πάταγο σε όλο τον κόσμο. 

Η παράσταση Sacred Monsters αποτελεί μια «συνομιλία» ανάμεσα σε δύο σύγχρονα «Ιερά Τέρατα» της σκηνής, την κορυφαία των κορυφαίων Συλβί Γκιγιέμ και τον φημισμένο Άκραμ Καν. Οι δύο σούπερ σταρ εξερευνούν τη δυναμική και τη γλώσσα δύο κλασικών ειδών, του μπαλέτου και του kathak, ανταλλάσσοντας εμπειρίες, την παιδεία τους, ακόμη και παιδικές αναμνήσεις , εκφράζοντας την κοινή επιθυμία τους για πειραματισμό και απόκτηση προσωπικής έκφρασης.

Σε μια αρμονική διχοτομία αντιθέτων που συνδυάζει από τη μία την ιστορία, την παράδοση, το πνεύμα, την ιερότητα και την πειθαρχία του κλασικού χορού και από την άλλη την πρωτοπορία, τις φρέσκιες ιδέες και τις νέες-άπειρες δυνατότητες της μοντέρνας και σύγχρονης κινησιολογίας.

Όπως λέει ο Άκραμ, «αν ο καλλιτέχνης είναι ένα μπαλάκι τένις, η καλύτερη φάση του είναι η συνεχής κίνηση από το ένα μέρος στο άλλο και το ιδανικό σημείο έμπνευσης και δημιουργικής ευτυχίας, είναι ακριβώς στη μέση, πάνω απ’ το δίχτυ». 

Ή αλλιώς, κατά τη Συλβί: «Είμαι κλασική χορεύτρια, έχω εκπαιδευτεί μ’ αυτό το στυλ, την τεχνική, την παράδοση, αλλά όχι σαν οπαδός μιας θρησκείας. Το μόνο «ιερό μέρος», το δικό μου «ιερό τέρας», είναι αποκλειστικά και μόνον το μέρος που χορεύω, η σκηνή! Με οποιαδήποτε τεχνική και μόνο μου «πιστεύω» την αυθεντική έμπνευση και την υψηλή ποιότητα».

Χορογραφία: Akram Khan
Μουσική: Philip Sheppard
Χορεύουν: Sylvie Guillem, Ackram Khan
Συμμετέχει ζωντανή ορχήστρα
Διοργάνωση – Παραγωγή: Lavris Productions

Τοποθεσία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Ημερομηνία: 19 – 23 Δεκεμβρίου 2013, 7 παραστάσεις
19, 23 Δεκεμβρίου 2013/20:00
21, 22 Δεκεμβρίου 2013/16:00

Τιμές εισιτηρίων: Γ Ζώνη: € 40, Β Ζώνη: € 58, Α Ζώνη: € 78, Διακεκριμένη Ζώνη: € 100
Απογευματινές και Βραδινές παραστάσεις, Φοιτητικά-Παιδικά: Έκπτωση 30% επί της τιμής της κάθε ζώνης

Πληροφορίες – προπώληση: www.megaron.gr