Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά εδώ και χρόνια ζει μόνιμα στη Κύπρο και εκεί συχνά εμφανίζεται βάζοντας κάθε φορά και ψηλότερα τους στόχους της γύρω από το τραγούδι, τη μουσική, τις συνεργασίες, την αισθητική.

Φέτος μετά από απουσία τριών χρόνων θα εμφανιστεί για δύο βράδια στον Ιανό, σε ένα σπάνιο ρεσιτάλ πιάνο-φωνή με τον Κύπριο διακεκριμένο συνθέτη Βάσο Αργυρίδη.

Οι δύο αυτές εμφανίσεις ξεκίνησαν να στήνονται εδώ και αρκετούς μήνες και η Μαργαρίτα Ζορμπαλά θα θυμηθεί και θα θυμίσει στο κοινό τη διαδρομή της στη δισκογραφία.

Τα ταξίδια Μόσχα-Αθήνα-Μόσχα και ότι βίωμα έφερναν σε κείνη οι δύο αυτές διαφορετικές και ταυτόχρονα μεγαλόπνοες κουλτούρες. 

Τις πρώτες της γνωριμίες και κατόπιν συνεργασίες με τους στυλοβάτες της ελληνικής ποίησης και μουσικής του αιώνα μας: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Νίκου Γκάτσου, Μανώλη Αναγνωστάκη ,Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσο.

Η συνέχεια επίσης αξιοζήλευτη, σε μια Αθήνα γεμάτη δημιουργικότητα που σεβόταν παράλληλα την παράδοση της, ανέτρεχε στους μεγάλους συνθέτες του 40’ και του 50’, Αττίκ, Γιαννίδη, Σουγιούλ,κ.λ. και μέσα από νέες φωνές παρέδιδε το εξαιρετικό ρεπερτόριο στις επόμενες γενιές.

Και το παιχνίδι με το χρόνο για τη Μαργαρίτα σε αυτή τη παράσταση συνεχίζεται ,περνώντας από τη Ρωσία, την Ισπανία, γλώσσα και μουσική που αγάπησε και διδάχθηκε, τη Κύπρο, την Ελλάδα τους σημαντικούς νεώτερους συνθέτες και στιχουργούς που συνάντησε φτάνει στο σήμερα προσκαλώντας τους νοσταλγούς της μουσικής της ιστορίας να ξανακούσουν όλες αυτές τις υπέροχες μελωδίες …

Είσοδος: 10€ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6€
Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo ianosradio.gr
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Πληροφορίες - Κρατήσεις:
IANOS | τηλ. 210 32 17 810, Σταδίου 24 - Αθήνα
Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ:
Σταδίου 24 & Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι)
και στο www.ianos.gr

TAGS