Το μακροβιότερο θεατρικό έργο στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου, έρχεται ξανά και στην Ελλάδα, για να παρασύρει το κοινό στον γεμάτο μυστήριο κόσμο του.

«Η Ποντικοπαγίδα» της Άγκαθα Κρίστι που έκανε πρεμιέρα το 1952 στο West End του Λονδίνου, με τους Ρίτσαρντ Ατένμπορο και Σίλα Σιμ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εξακολουθεί να παίζεται ασταμάτητα εδώ και 60 χρόνια, με τα στοιχεία να εντυπωσιάζουν:  Μέχρι σήμερα, 403 ηθοποιοί και 235 αντικαταστάτες έχουν εμφανιστεί στο έργο. Μάλιστα, ο Ντέιβιντ Ράβεν μπήκε στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες υποδυόμενος τον Ταγματάρχη Μετκάλφ για 4.575 παραστάσεις!

Το έργο στην Ελλάδα πρωτοπαίχτηκε από τον θίασο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ το 1963. Ακολούθησε το «Θέατρο της Δευτέρας» στις 28 Ιουνίου 1976 με τους Κατερίνα Βασιλάκου, Νίκο Βασταρδή, Γιάννη Ευαγγελίδη, Γιώργο Χριστοδούλου και άλλους, σε σκηνοθεσία Σπύρου Μηλιώνη και μετάφραση Νίκου Γκάτσου. Παίχτηκε, τέλος, με επιτυχία στα θέατρα «Σμαρούλα» και «Αμιράλ» την περίοδο 1994-1995 με τους Στράτο Τζώρτζογλου, Μαρία Γεωργιάδου, Ειρήνη Κακαβούλη, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Θάνο Καλληώρα, Τζώνη Θεοδωρίδη, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη και μετάφραση Δέσπως Διαμαντίδου.

Ο Μανουσάκης σκηνοθετεί και τη νέα ελληνική παρουσίασή του. Όσο για τον θίασο που θα ζωντανέψει την θαυμάσια ιστορία της Αγκαθα Κρίστι, αποτελείται από τους: Μαριάννα Τουμασάτου, Γιάννη Αϊβάζη, Κάτια Νικολαΐδου, Λευτέρη Δημηρόπουλο, Θοδωρή Αντωνιάδη, Ολγα Πολίτου, Γιώργο Ματαράγκα και Πέτρο Ξεκούκη.

Info: «Η Ποντικοπαγίδα» θα παρουσιάζεται στο θέατρο «Βεάκη» από 7 Δεκεμβρίου.