current views are: 2

4 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση16:03

Χριστούγεννα με το «Ραφτάδικο» στο Βασιλικό Θέατρο

Δεύτερη «πρεμιέρα» ανήμερα Χριστουγέννων για το πολυβραβευμένο έργο του Ζαν-Κλωντ Γκραμπέρ «Το Ραφτάδικο», στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στις παραστάσεις που δόθηκαν από τις 18 Οκτωβρίου στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σ. Καραντινός).

Δημοσίευση 16:03’
αρθρο-newpost

Δεύτερη «πρεμιέρα» ανήμερα Χριστουγέννων για το πολυβραβευμένο έργο του Ζαν-Κλωντ Γκραμπέρ «Το Ραφτάδικο», στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στις παραστάσεις που δόθηκαν από τις 18 Οκτωβρίου στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σ. Καραντινός).

Δεύτερη «πρεμιέρα» ανήμερα Χριστουγέννων για το πολυβραβευμένο έργο του Ζαν-Κλωντ Γκραμπέρ «Το Ραφτάδικο», στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στις παραστάσεις που δόθηκαν από τις 18 Οκτωβρίου στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σ. Καραντινός).

Το πρώτο βήμα της επιστροφής του ΚΘΒΕ στη Μονή Λαζαριστών έγινε, το στοίχημα για το πολυβραβευμένο έργο του Ζ.Κ. Γκραμπέρ κερδήθηκε και έτσι «Το Ραφτάδικο» συνεχίζει τις παραστάσεις του από τις 25 Δεκεμβρίου στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου.

«Να βρει το έργο μου τον δρόμο της καρδιάς σας, αγαπητοί φίλοι της Θεσσαλονίκης, είναι αυτό που ολόψυχα εύχομαι» ήταν η ευχή του συγγραφέα Ζ.Κ. Γκραμπέρ πριν ξεκινήσουν οι παραστάσεις του έργου και όπως φαίνεται έπιασε τόπο.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο που αφουγκράστηκε τις ανάγκες του σύγχρονου κοινού και όπως αποδείχτηκε «μίλησε» στις καρδιές των Θεσσαλονικέων, καθώς συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό θεατών. Ένα έργο γεμάτο διαχρονικά μηνύματα ανθρωπιάς και ελπίδας για ζωή, ένα έργο που ζωντανεύει μια ολόκληρη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας, μέσα από πολύ γνωστές μουσικές μελωδίες οι οποίες άφησαν εποχή.

Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη  του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Απόδοση-σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Γιάννης Ιορδανίδης
Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης
Κοστούμια: Φίλιππος Παπαγεωργίου
Χορογραφίες: Τατιάνα Μύρκου
Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης
Μουσική διδασκαλία: Νίκος Βουδούρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Βασίλης Ισσόπουλος
Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Κουνέλης
Βοηθός φωτιστή: Ειρήνη Μπουτάρη, Αθηνά Μπανάβα
Οργάνωση παραγωγής: Ροδή Στεφανίδου

Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί:

Ιφιγένεια Δεληγιαννίδου (Ελέν), Μαρία Χατζηιωαννίδου (Σιμόν), Γιολάντα Μπαλαούρα (Ζιζέλ), Ελένη Θυμιοπούλου (Μαρί), Άννυ Τσολακίδου (Λορόνς), Ροζαλία Μιχαλοπούλου (Μιμί), Κώστας Σαντάς (Λεόν), Ιάκωβος Μυλωνάς (Ζαν, Σιδερωτής), Βασίλης Ισσόπουλος (Πρώτος γαζωτής), Αντώνης Μονσάν (Δεύτερος γαζωτής), Νίκος Κουνέλης (Τρίτος γαζωτής),
Απόστολος Μπαχαρίδης (Νέος γαζωτής), Δημήτρης Κολοβός (Μαξ), Τάσος Ροδοβίτης (Επισκέπτης).

Συμμετέχουν:
Γιώργος Κωσταλαμάνης-Νικόλαος Σιδηρόπουλος (Αγοράκι) 
Η φωνή του μουσικού: Γρηγόρης Βαλτινός

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή
Τετάρτη & Κυριακή 19.00
Πέμπτη & Παρασκευή 21.00
Σάββατο 18.00 & 21.00