Μετά την Τίρζα που σκηνοθέτησε για το θέατρο Ιλίσια, ο Κώστας Φιλίππογλου ξεκίνησε τις εντατικές πρόβες στο θρίλερ ΜΕΝΓΚΕΛΕ του Θανάση Τριαρίδη, το οποίο σκηνοθετεί για τη θεατρική σκηνή του Faust.

Ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος θα παίξει τον ρόλο του Γιόζεφ Μένγκελε, του Αγγέλου του Θανάτου του Άουσβιτς, του ανθρώπου που ενσαρκώνει την πιο ακραία έννοια του κακού στον 20ου αιώνα. Απέναντί του η Μυρτώ Αλικάκη, στον ρόλο μιας νέας Εβραίας που έρχεται απέναντί του, σε ένα κουπέ τρένου, για να αναμετρηθεί με τον όλεθρο, αλλά και με τα προσωπικά της φαντάσματα συνυφασμένα με το ανυπόφορο κενό της Ιστορίας. Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου του 2014 στη Θεατρική σκηνή του Faust.

Δύο ηθοποιοί από τα σπλάχνα του Θεάτρου Τέχνης συναντιούνται με τους κώδικες του σωματικού θεάτρου τους οποίους ενσωμάτωσε στην σκηνοθετική του μέθοδο ο Κώστας Φιλίππογλου μέσα από την διαδρομή του στη διάσημη βρετανική Ομάδα της Complicité του Σάιμον Μακ Μπέρνι. Την σκηνική – εικαστική ευθύνη και τα video της παράστασης έχει αναλάβει η Όλγα Μπρούμα, τη δραματουργική συμβολή η δραματολόγος Ροζαλί Σινοπούλου, τη μουσική ο Δημήτρης Γιακουμάκης. 

Πρόκειται για το τρίτο έργο του Θανάση Τριαρίδη που ανεβαίνει στις αθηναϊκές σκηνές την τελευταία χρονιά: προηγήθηκαν το HISTORIA DE UN AMOR Ή ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ (με την Πέμη Ζούνη και τον Κώστα Φιλίππογλου σε συν-σκηνοθεσία των ίδιων στο Θέατρο Olvio) και το LA ULTIMA NOCHE Ή ΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ (με τη Μυρτώ Αλικάκη και τον Λεωνίδα Κακούρη σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Γιαμλόγλου στο Θέατρο ΠΚ). 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ FAUST
Καλαμιώτου 11 & Αθηναΐδος 12, 
πλατεία Αγίας Ειρήνης – Μοναστηράκι
www.faust.gr 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 
Από 13 Ιανουαρίου 2014

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 
Δευτέρα και Τρίτη 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 
Κανονικό: 12 ευρώ
Φοιτητικό, νεανικό έως 23 ετών: 10 ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

TAGS