Ο θρυλικός σκηνοθέτης του κινηματογραφικού κινήματος της νουβέλ βαγκ, Εντουάρ Μολιναρό, πέθανε σε ηλικία 85 ετών, στο Παρίσι.

Ο Εντουάρ Μολιναρό είχε συνεργασθεί με «ιερά τέρατα» του ευρωπαϊκού σινεμά,  σκηνοθετώντας ταινίες όπως οι «La Cage aux Folles» (Το Κλουβί με τις Τρελές), με τους Μισέλ Σερό και Ούγκο Τονιάτσι, «L' Emmerdeur», με τον Λίνο Βεντούρα, «Mon Oncle Benjamin» με τον Ζακ Μπρελ, «Oskar» και «Hibernatus» (Ο Κατεψυγμένος) με τον Λουί ντε Φινές.

Όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του, ο Μολιναρό πέθανε από πνευμονική ανεπάρκεια, σε νοσοκομείο της γαλλικής πρωτεύουσας όπου νοσηλευόταν.

Γεννημένος στο Μπορντώ, στις 13 Μαΐου του 1928, από μεγαλοαστική οικογένεια, ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του ’50 και θεωρήθηκε εκπρόσωπος του νέου κύματος πριν στραφεί σε κωμωδίες,  με πρωταγωνιστές όπως ο Λουί ντε Φινές και ο Λίνο Βεντούρα. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός το 1978 για το «Το κλουβί με τις τρελές»,  που ήταν υποψήφιο για δύο βραβεία Όσκαρ.

Από τη δεκαετία του ’90 στράφηκε στην προσαρμογή θεατρικών έργων για τη μεγάλη οθόνη αλλά και στη δημιουργία τηλεοπτικών παραγωγών. Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε ότι ο Μολινάρο «διέθετε το ταλέντο να προσελκύει ένα ευρύτερο κοινό σε ταινίες ποιότητας».