current views are: 1

9 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση19:07

«Η Ωραία Κοιμωμένη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τα περίφημα Μπαλέτα του Τόκυο παρουσιάζουν το αγαπημένο παραμύθι «Η Ωραία Κοιμωμένη», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συμπληρώνοντας λαμπρότερο γιορταστικό γκαλά χορού που διοργανώθηκε ποτέ στην Αθήνα.

Δημοσίευση 19:07’
αρθρο-newpost

Τα περίφημα Μπαλέτα του Τόκυο παρουσιάζουν το αγαπημένο παραμύθι «Η Ωραία Κοιμωμένη», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συμπληρώνοντας λαμπρότερο γιορταστικό γκαλά χορού που διοργανώθηκε ποτέ στην Αθήνα.

Τα περίφημα Μπαλέτα του Τόκυο παρουσιάζουν το αγαπημένο παραμύθι «Η Ωραία Κοιμωμένη», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συμπληρώνοντας λαμπρότερο γιορταστικό γκαλά χορού που διοργανώθηκε ποτέ στην Αθήνα.

Βασισμένο στο ευρέως γνωστό παραμύθι του Perrault, το μπαλέτο«Η Ωραία Κοιμωμένη»,δημιουργήθηκε το 1890, και κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του κλασικού χορού, ως ένα εξαιρετικό έργο, αλλά κυρίως ως η πιο επιτυχημένη δημιουργία που συνέθεσε ποτέ οTchaikovsky.

Είναι μοναδικό για την μεγάλη γκάμα μουσικής και τον μεγάλο αριθμό των χαρακτήρων, καθώς και τα πλούσια σκηνικά, τα κοστούμια και τη φαντασμαγορική χορογραφία. Η παραμυθένια πλοκή του έργου ενσωματώνει μια συγκινητική ιστορία γεμάτη περιπέτεια και κινδύνους που τελικά έχει αίσιο τέλος χάρη στη μεγάλη δύναμη της αγάπης. Η πρεμιέρα έγινε αρχικά στο θέατρο Μαρίινσκι της Αγίας Πετρούπολης σε χορογραφία Μάριους Πετιπά στις 15 Ιανουαρίου του 1890 ενώ μερικά χρόνια αργότερα, το 1899, ακολούθησε η πρεμιέρα του στα Μπολσόι της Μόσχας.

Η ιστορία ξεκινάει από την γέννηση της πριγκίπισσας Aurora, εξελίσσεται με τον περίφημο μακρύ ύπνο της – διάρκειας 100 ετών – και ολοκληρώνεται με τον ευτυχισμένο γάμο της με τον πρίγκιπα, μέσα σε ένα ονειρεμένο σκηνικό πλούτο που καθηλώνει τον θεατή και μια μαγευτική, σαγηνευτική χορογραφία, ερμηνευμένη ιδανικά από το κορυφαίο Tokyo Ballet.

Χορογραφία: Marius Petipa
Αναθεωρημένη χορογραφία: Munetaka Iida
Μουσική : Pyotr I. Tchaikovsky

Χορεύουν: Mizuka Ueno, Dan Tsukamoto, Tokyo Ballet