Για 3η συνεχή χρονιά ο παραδείσιος Αδάμ του βραβευμένου με 3 κρατικά θεατρικά βραβεία Μιχαήλ Άνθη κατεβαίνει στη γη και την κάνει σωστή κόλαση.
 
Αθήνα, Δευτέρα 09  Δεκεμβρίου 2013 –  Η επιτυχημένη παράσταση του Μιχαήλ Άνθη “Φύλλο Σιγής” ύστερα από δυόμιση μήνες επιτυχημένης πορείας στο Θέατρο Eliart, παίρνει παράταση έως και την Πρωτοχρονιά γιορτάζοντας με το κοινό την άφιξη του νέου χρόνου! Ένας διαφορετικός, ξεκαρδιστικός μονόλογος που το κοινό έχει αγκαλιάσει, παρατείνει τη διάρκεια των παραστάσεών του, με στόχο να βρίσκεται και τις Τετάρτες του Δεκεμβρίου στις 21:00 στη σκηνή του Θεάτρου Eliart.
 
Η ιστορία ξεκινά από την αυλή του παραδείσου όπου εκεί συναντάμε τον προπάτορα μας Αδάμ, στη ζωή του οποίου υπάρχουν δύο θηλυκές υπάρξεις: η Εύα και η συνείδησή του. Κι απ’ τις δύο ζει χωριστά για να μην έχει πρόβλημα. Μετά από έντονη λογομαχία με τον Θεό και τον εαυτό του, ή μάλλον με τον Θεό Εαυτό του, απορρίπτει τα μήλα Παραδείσου και επιλέγει τις φράουλες και τα σταφύλια. Βάζει το κιθαρόνι του στην πλάτη και το φίδι στην τσέπη και το σκάει απ’ τον Παράδεισο, ξεκινώντας το μεγάλο ταξίδι μέσα στον καθένα.
 
Μεταλλάσσεται σε Αδαμόπουλο, Αδάμογλου, Αδαμαντινό, Αδαμάκο, Άνταμσον κι ένα σωρό άλλα μεταπτωτικά καθαρματάκια, παίρνοντας έτσι την εκδίκησή του, που του φορτώθηκαν όλες οι αμαρτίες του κόσμου, επειδή δοκίμασε απ’ τα οπωροκηπευτικά του Παραδείσου. Στο τέλος, αφού εξαντλεί τον κακό εαυτό του, ξαναγυρίζει στον Παράδεισο, δήθεν μετανιωμένος, για να χτίσει αυθαίρετο με θέα Κόλαση.
 
Ένα έργο που προκαλεί, αιφνιδιάζει, χαρίζει άφθονο γέλιο και ταυτόχρονο προβληματίζει, με τον Μιχαήλ Άνθη σ’ ένα ρεσιτάλ ερμηνείας, γέλιου, συγκίνησης, μεταμορφώσεων και συνεχών ανατροπών.
 
Έως και την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου, στο θέατρο Eliart.
 

Διάρκεια Παράστασης: 90 λεπτά –   Είδος: Μονόλογος
Τιμή Εισιτηρίου: 10 € και Άνεργοι/Φοιτητικό: 15 €  τα δύο άτομα

Συντελεστές
Κείμενο, Σκηνοθεσία, Μουσική, Τραγούδια, Ερμηνεία: Μιχαήλ  Άνθης
Σκηνικά - Κοστούμια: Ομάδα  Inter Nos
Φωτογραφία: Δημήτρης Αλεξάνδρου
Φώτα: Θανάσης Ρουμελιωτης

Στο Θέατρο «Ελιάρτ», Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός -  Μετρό: Κεραμεικός