«Η κυρία Κούλα» του Άκη Δήμου, έργο βασισμένο στην ομότιτλη νουβέλα του Μένη Κουμανταρέα, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη και με τη Λυδία Κονιόρδου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ανεβαίνει στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν (Φρυνίχου 14 Πλάκα) από την Τρίτη 23 Νοεμβρίου.


«Η κυρία Κούλα» μεταφέρεται στη σκηνή για να αφηγηθεί τον άδοξο έρωτα μιας ώριμης μεσοαστής Αθηναίας για έναν εικοσιπεντάχρονο φοιτητή του Πολυτεχνείου.

Δυο αταίριαστοι εραστές σε μια συνηθισμένη, θα έλεγε κανείς, ερωτική ιστορία, γεμάτη όμως από τους υπόγειους κραδασμούς δυο ανθρώπων που, έστω κι αν συναντιούνται για να χωρίσουν ξαφνικά λίγο αργότερα, δεν παύουν να δοκιμάζουν τα όρια της καρδιάς τους και τις αντοχές του αισθήματός τους με όση γενναιότητα μπορούν.

Αυτούς τους υπόγειους κραδασμούς επιχειρεί να φωτίσει η θεατρική μεταφορά της νουβέλας, παρακολουθώντας -όπως ακριβώς και η νουβέλα- την ιστορία του ζευγαριού μέσα από τα μάτια της τρομαγμένης από την ίδια της τη ζωή και, περισσότερο, από την ίδια της την επιθυμία, Κούλας.

Στην παράσταση παίζουν η Λυδία Κονιόρδου, ο Γιώργος Φριντζήλας και η Ειρήνη Ιγγλέση.

Πέρα από τη σκηνοθεσία, ο Νίκος Μαστοράκης επιμελείται τα σκηνικά και τα κοστούμια, ενώ τους φωτισμούς έχει αναλάβει η Μελίνα Μάσχα και τη μουσική η Μαρίνα Χρονοπούλου.