current views are: 3

13 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση16:00

Η αναγέννηση του «Παρνασσού» στο κέντρο της Αθήνας

Ήταν μία αίθουσα ταυτισμένη με την κλασική μουσική κατά κύριο λόγο, αλλά η δισκογραφική εταιρεία ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ αποφάσισε να τη χρησιμοποιήσει για συναυλίες ενός άλλου ρεπερτορίου, από τον Κωνσταντίνο Βήτα έως τη Μαρία Φαραντούρη.

Δημοσίευση 16:00’
αρθρο-newpost

Ήταν μία αίθουσα ταυτισμένη με την κλασική μουσική κατά κύριο λόγο, αλλά η δισκογραφική εταιρεία ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ αποφάσισε να τη χρησιμοποιήσει για συναυλίες ενός άλλου ρεπερτορίου, από τον Κωνσταντίνο Βήτα έως τη Μαρία Φαραντούρη.

Ήταν μία αίθουσα ταυτισμένη με την κλασική μουσική κατά κύριο λόγο, αλλά η δισκογραφική εταιρεία ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ αποφάσισε να τη χρησιμοποιήσει για συναυλίες ενός άλλου ρεπερτορίου, από τον Κωνσταντίνο Βήτα έως τη Μαρία Φαραντούρη.

Το διατηρητέο κτίριο του 1890 αναπαλαιώθηκε προ τριών ετών, και στόχος είναι να γίνει η στέγη για το πολυπρόσωπο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, σε συναυλίες ειδικά σχεδιασμένες για τον συγκεκριμένο χώρο και την ακουστική του, που έχει ακολουθήσει τα πρότυπα των μεγάλων λυρικών ιταλικών θεάτρων  του περασμένου αιώνα. Στην απόφαση της εταιρείας μέτρησε και η ζωτικότητα της Πλατείας Καρύτση που έχει εξελιχτεί τα τελευταία χρόνια σε περιοχή συγκέντρωσης μπαρ και νεολαίας.

Οι συναυλίες θα δανείζονται κάτι από τον χώρο και την ιστορία του, καθώς οι καλλιτέχνες θα επιχειρούν νέα βήματα, ή νέες προσεγγίσεις στο παλιό υλικό τους.

Αναλυτικά οι συναυλίες είναι οι εξής:

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου

Κ.ΒΗΤΑ
“ΚΟΝΣΕΡΤΟ”

Ο Κωνσταντίνος κάνει ένα διάλειμμα, αφαιρεί τα midi καλώδια από τα συνθεσάιζέρ του και πιάνει την ακουστική  κιθάρα για να μας  παρουσιάσει τη μουσική του με ένα πιο γυμνό τρόπο. Θα παρουσιάσει τραγούδια και συνθέσεις  από την 20χρονη πορεία του. Θα τον συνοδέψουν ο Χρήστος Αλεξάκης  στο πιάνο και ο Φώτης Καραογλάνης στην κιθάρα.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου

ΜΙΛΤΟΣ ΛΟΓΙΑΔΗΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΕΡΜΠΙΝΟΣ
“ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ”

Δύο σολίστες, o Μίλτος Λογιάδης στο πιάνο και ο Χρήστος Ζερμπίνος στο ακορντεόν, διασκευάζουν παραδοσιακά τραγούδια στο Α’ μέρος του ρεσιτάλ τους, και στο Β’ μέρος προσεγγίζουν με σεβασμό και ευαισθησία πολυαγαπημένες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΖΟΡΜΠΑΛΑ
“ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ”

Αυτοβιογραφική διαδρομή στο μουσικό της ταξίδι σε Ελλάδα, Ρωσία, Ισπανία και Κύπρο. Ξεκινώντας από την πρώτη της ηχογράφηση στα 17 της χρόνια που ήταν οι “Μπαλάντες” των Μίκη Θεοδωράκη – Μανώλη Αναγνωστάκη έως τα ρωσικά τραγούδια, τη χρυσή εποχή αναβίωσης των επιτυχιών του ‘40 και του ‘50 με τα κλασσικά τραγούδια των Γιαννίδη, Αττίκ,  Σουγιούλ, αλλά και τις συνεργασίες της με τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Νίκο Ζούδιαρη, τον Λάκη Παπαδόπουλο.

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου

ΕΥΡΙΔΙΚΗ
“Η EDITH ο ΕLVIS και ό,τι αγαπώ –ΤΟ ΜΠΛΕ ΤΑΞΙΔΙ”

Σκηνοθεσία: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΗΓΟΣ
Μια θεατρική προσέγγιση στις γειτονιές του κόσμου παρέα με τα τραγούδια με τα οποία μεγάλωσε,  αγάπησε και πάντα θα θυμάται. Από το Παρίσι στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τη Νέα Ορλεάνη, ένα μπλε ταξίδι συντροφιά με ονειροπόλους συνοδοιπόρους και επιστροφή πάντα στην Ελλάδα.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ
“ΠΙΑΝΟ-ΦΩΝΗ”

Μαζί με τον σπουδαίο Τάκη Φαραζή στο πιάνο, η Φαραντούρη θα τραγουδήσει ελληνικά τραγούδια από τη δισκογραφία της, ενώ στο β’ μέρος  θα συστήσει το μουσικό σχήμα CAROUSEL. Το μουσικό και φωνητικό αυτό σύνολο θα συμπράξει μαζί της σε ένα ρεπερτόριο με άξονα τη Βόρεια Μεσόγειο και τους λαούς της, λαϊκά τραγούδια της Πορτογαλίας, σεφαραδίτικα της Ισπανίας, ιταλικές καντσονέτες και ταραντέλες.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

ΝΕΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ
“LES EXOTIQUES”

Η Νένα Βενετσάνου ερμηνεύει στο α’ μέρος ποιήματα που μελοποίησε των Michel Deguy, Alberto Savinio, Giorgos Sarantaris, Paul Eluard τονίζοντας σ’ αυτούς τους εξωτικούς επισκέπτες την ιδιαίτερη σχέση τους με τον μεσογειακό χώρο. Στο β’ μέρος θα τραγουδήσει στα γαλλικά τραγούδια των Θεοδωράκη, Σπανού,  Κυπουργού, Παπαθανασίου αλλά και των Μουστακί, Αζναβούρ, Φερρά, Μπορίς Βιαν.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου

IDRA KAΥNE – LIA HIDE – ΜΑΡΙΚΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
“ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΣΜΟΚΙΝ”

Oι τρεις τραγουδίστριες και δημιουργοί γνωρίστηκαν το 2013 και ανακάλυψαν πως τα τραγούδια τους έχουν κοινές καταβολές στην ποπ. Έτσι σκέφτηκαν να υφάνουν μία ιστορία και να την τραγουδήσουν μαζί. Τραγουδούν ειδικά κομμάτια αντρών, δηλαδή των Leonard Cohen, Sting, Michel Jonasz, Elvis Presley, Marvin Gaye, Nat King Cole, Jeff Buckley, Tom Waits, Elvis Costello, David Bowie αλλά και των Faith No More, Faithless, Radiohead, Tears for Fears, Smiths.Tις συνοδεύει μια μεγάλη γυναικεία ορχήστρα μουσικών.

Info: Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ  3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Εισιτήρια πωλούνται από την  ΤICKETSERVICES  και το PUBLIC Συντάγματος Εισιτήρια Online: www.ticketservices.gr
Τηλεφωνική αγορά: 210 7 2 3 4 5 6 7
Τιμές εισιτηρίων 12 ,16 , 20 ευρώ.


σχετικα αρθρα