Η Όλια Λαζαρίδου, ο Γιώργος Νανούρης και ο Ηλίας Κουνέλας, αποφάσισαν να μας κάνουν ένα δώρο. Να μας μιλήσουν για κάτι απλό, για κάτι αυτονόητο που δυστυχώς το ξεχνάμε. Έτσι, από τον Δεκέμβριο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στον Ελληνικό Κόσμο τη θεατρική διασκευή του διηγήματος του Λ. Τολστόι «Από τι ζουν οι άνθρωποι», ένα παραμύθι για μεγάλους, ένα παραμύθι για δύσκολους καιρούς.

Για όλους εμάς που πιστεύουμε ότι ζούμε επειδή φροντίζουμε τους εαυτούς μας, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που μας κάνει να ζούμε είναι μόνο η αγάπη. Συνοδοιπόροι σε αυτό το μαγικό ταξίδι η μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα και το σκηνικό τοπίο της Κατερίνας Χριστίνας Μανωλάκου. Tα σύγχρονα κείμενα της παράστασης είναι της Όλιας Λαζαρίδου.

Η ιστορία είναι απλή. Ένας φτωχός παπουτσής, την πιο κρύα νύχτα του χειμώνα, βγήκε τουρτουρίζοντας έξω στο χιόνι για να μαζέψει τα λεφτά που του χρωστούσαν. Σε μια γωνιά του δρόμου έπεσε πάνω σ' ένα σωριασμένο, παράξενο, γυμνό άνθρωπο. Αποφάσισε να τον πάρει μαζί στο σπίτι του. Από το σημείο αυτό ξεκινά μια αλυσίδα από μυστήρια συμβάντα, απροσδόκητα και καταπληκτικά γεγονότα που θα αποκαλύψουν σ' αυτόν και τη γυναίκα του, τη μια και μοναδική αλήθεια, που είναι η απάντηση στο ερώτημα: «Από τι ζουν οι άνθρωποι».

Διασκευή – Σκηνοθεσία – Ερμηνεία Όλια Λαζαρίδου, Γιώργος Νανούρης, Ηλίας Κουνέλας 
Σύγχρονα Κείμενα Ολια Λαζαρίδου 
Μουσική Κωνσταντίνος Βήτα 
Σκηνικά – κοστούμια Κατερίνα Χριστίνα Μανωλάκου 
Φωτισμοί Σοφία Αλεξιάδου 
Κατασκευή κούκλας Μάρθα Φωκά 
Ζωγραφιά Γιώργος Χαβουτσάς 
Βοηθός σκηνοθέτη Αννα Μαρία Πασχάλη 
Συμπαραγωγή: Λυκόφως - Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Πειραιώς 254, Ταύρος
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΑΜΕΙΟΥ 
212 254 0300

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ