Ανακοινώθηκαν κάποιες από τις ταινίες που θα συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Βερολίνου και «Το Μικρό Ψάρι» είναι μία από αυτές.

Εκτός από το φιλμ του Γιάννη Οικονομίδη, στο διαγωνιστικό θα λάβουν μέρος και οι: «71» του Γιαν Ντεμάζ, «Aimer, Boire et Chanter» του Αλεν Ρενέ, «Aloft» της Κλαούντια Λιόσα, «Die Geliebten Schwestern» του Ντομινικ Γκραφ, «The Grand Budapest Hotel» του Γουές Αντερσον  και το «The Monuments Man» του Τζορτζ Κλούνεϊ.

Στις ειδικές προβολές του φεστιβάλ, ανακοινώθηκαν επίσης οι ταινίες «A Long Way Down» του Πασκάλ Σομέιγ, τα ντοκιμαντέρ «Entente Cordiale» του Χιούμπερτ Σάουπερ και «The Galapagos Affair: Satan Came to Eden» των Ντάινα Γκολντφιν και Νταν Γκέλερ και το «The Turning».

Για την ιστορία, η καινούρια ταινία του Οικονομίδη ακολουθεί την ιστορία του Στράτου, που τη νύχτα εργάζεται σε βιοτεχνία αρτοποιίας, ενώ την ημέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Μαζεύει χρήματα για να χρηματοδοτήσει την απόδραση του Λεωνίδα, του ανθρώπου που τον έσωσε, όσο ο ίδιος ήταν στη φυλακή. Του χρωστάει τη ζωή του και ο Στράτος δεν ξεχνάει τα χρέη του. Στην πορεία, όμως, ο Στράτος συνειδητοποιεί ότι έχει περισσότερες οφειλές από όσες νόμιζε. Καταστρώνει ένα νέο, λεπτομερές σχέδιο, μια τελευταία αποστολή.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Βαγγέλης Μουρίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιάννης Αναστασάκης, Βερόνικα Νάουτζοκς, η μικρή Πωλίνα Δελλατόλα, Μαρία Καλλιμάνη, Γιάννης Βουλγαράκης, Όμηρος Πουλάκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Γιώργος Μπινιάρης, Αλέκος Πάγκαλος, η Σόνια Θεοδωρίδου και η Πόπη Τσαπανίδου.