Το έργο του Samuel Adamson, «Frank και Ferdinand», που γράφτηκε κατά παραγγελία για το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας παρουσιάζει για πρώτη φορά το θέατρο «Πόλη», εγκαινιάζοντας τη «Νεανική Σκηνή».

Το «Frank και Ferdinand» είναι ένα «παραμύθι» για εφήβους και ενήλικες, που εξερευνά τις έννοιες της διαφορετικότητας και του φόβου απέναντι στο Άλλο, της αναζήτησης ταυτότητας και της ανάγκης να ανήκεις κάπου. 
Εμπνεόμενος από τον παλιό γερμανικό μύθο του Αυλιτή του Χάμλειν («Pied Piper of Hamelin»), που έγινε ευρέως γνωστός από τις διηγήσεις των Αδελφών Grimm, ο Adamson συνθέτει ένα σύγχρονο παραμυθιακό τοπίο με στόχο να προκαλέσει την εφηβική ανησυχία και να αναδείξει την πολυπλοκότητα της νεανικής ιδιοσυγκρασίας.

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μία παρηκμασμένη μικρή πόλη (ή μήπως να ήταν χωριό) 129 παιδιά εξαφανίστηκαν. Για πάντα. Κάποιοι είπαν ότι οδηγήθηκαν στον πόλεμο, κάποιοι άλλοι ότι τα παρέσυρε μία πλημμύρα και κάποιοι οτι έφυγαν επειδή η ζωή πέρα από το ποτάμι ήταν πιο γλυκιά. Μόνο 4 παιδιά έμειναν πίσω. Και μίλησαν. Είπαν τη δική τους αλήθεια. Η Αρχή του τόπου προσπαθεί να διαλευκάνει το μυστήριο, μετατρέποντας την αλήθεια των παιδιών σε μύθο, παραποιώντας τα στοιχεία με σκοπό να επιβάλλει μια «αντικειμενική» ιστορία. Μπορεί όμως μια ιστορία να είναι αντικειμενική;

Μετάφραση - Δραματουργία: Γιωργίνα Γερμανού, Ελένη Ζαχοπούλου
Σκηνοθεσία: Ελένη Ζαχοπούλου
Σχεδιασμός σκηνικού χώρου: Γιωργίνα Γερμανού
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Μουσική: Φάνης Ζαχόπουλος
Φωτογραφίες: Γιώργος Κυβερνήτης

Παίζουν: Μάνος Βαβαδάκης, Παναγιώτης Εξαρχέας, Δανάη Επιθυμιάδη, Κόνυ Ζήκου, Άρης Λάσκος, Ελεάννα Παναγουλέα

Θέατρο «Πόλη» -νεανική σκηνή-
Φωκαίας 4 κ Αριστοτέλους 87 - Πλ. Βικτωρίας
Κρατήσεις: 211 18 28 900

Σάββατο στις 17.00 & Κυριακή στις 15.00
-οργανωμένες παραστάσεις τις καθημερινές για σχολεία-
Είσοδος 10 ευρώ