current views are: 1

23 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση14:21

Χριστούγεννα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Με τρεις διαφορετικές παραστάσεις υποδέχεται τα Χριστούγεννα το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αλλά και με οικονομικές τιμές.

Δημοσίευση 14:21’
αρθρο-newpost

Με τρεις διαφορετικές παραστάσεις υποδέχεται τα Χριστούγεννα το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αλλά και με οικονομικές τιμές.

Με τρεις διαφορετικές παραστάσεις υποδέχεται τα Χριστούγεννα το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αλλά και με οικονομικές τιμές.

Συγκεκριμένα παρέχεται η δυνατότητα της αγοράς του ενιαίου εισιτηρίου των 29 ευρώ και για τις τρεις παραστάσεις, ενώ με την αγορά δύο εισιτηρίων διακεκριμένης θέσης για την οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Η κόρη της καταιγίδος», οι θεατές θα λαμβάνουν ένα δωρεάν εισιτήριο και για την παιδική όπερα «Το μαγικό βιολί».

Οι παραστάσεις
 
«Η κόρη της καταιγίδος»

 
Σε σκηνοθεσία της Αγγέλας Σαρόγλου και σε συνεργασία με την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, οι φίλοι του μουσικού θεάτρου θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν, για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, την πλήρη και αυθεντική εκδοχή του έργου, ενορχηστρωμένη από το συνθέτη για σύνολο 24 οργάνων.

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν ανήμερα τα Χριστούγεννα και θα διαρκέσουν έως και τα Θεοφάνια. (25, 26, 28, 29 και 31 Δεκεμβρίου και 1, 2, 4, 5 και 6 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ).

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Δημήτρης Ναλμπάντης, Βάσια Ζαχαροπούλου, Πένυ Δεληγιάννη, Μαρισία Παπαλεξίου, Κωστής Ρασιδάκι, Ιωάννα Φόρτη, Ελένη Λιώνα, Χρήστος Κεχρής, Σοφιάννα Θεοφάνους, Ζαφείρης Κουτελιέρης, Λίντα Φενγκ, Κωνσταντίνος Πασσάς, Ηλίας Φραγκούλης. Συμμετέχουν η χορωδία Libro Coro σε διεύθυνση Ανθής Γουρουντή και η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Κωνσταντίνου Ζαμάνη και ο σχεδιασμός των φωτισμών της Μελίνας Μάσχα.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι στα 40 ευρώ οι διακεκριμένες θέσεις, στα 30 και 20 οι υπόλοιπες ενώ υπάρχει και η δυνατότητα του φοιτητικού εισιτηρίου στην τιμή των 15 ευρώ.

«Το μαγικό βιολί»
 

Πρόκειται για ένα μουσικό παραμύθι το οποίο αποκαλύπτει την δύναμη της μουσικής και της αγάπης.

Το κείμενο και οι στίχοι είναι της Μαριβίτας Γραμματικάκη, σε σκηνοθεσία της Λένας Γεωργιάδου. Η μουσική σύνθεση της παράστασης είναι του Νίκου Ξανθούλη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Νίκου Πολίτη, η χορογραφία της Μαρίας Αλβανού ενώ την ορχήστρα διευθύνει ο Ραφαήλ Πυλαρινός. Συμμετέχει η παιδική χορωδία «ROSARTE».

Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι και στο δεύτερο σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου, και  η ώρα έναρξης το Σάββατο είναι στις 3 μ.μ. ενώ τις Κυριακές στις 11 π.μ.. Το εισιτήριο είναι στα 12 ευρώ.

«Το πνεύμα των Χριστουγέννων»

Η παράσταση είναι σύλληψη του ηθοποιού Άκη Σακελλαρίου, ο οποίος ερμηνεύει τον ρόλο του Εμπενέζερ Σκρουτζ, την αφήγηση κάνει η Αναστασία Γιαννάκη ενώ συμμετέχουν ενεργά οι 12 μουσικοί της Καμεράτα SINFONIA, οι οποίοι ερμηνεύουν την πρωτότυπη μουσική ενορχήστρωση του Θεόδωρου Λεμπέση ειδικά για την παράσταση.

Οι παραστάσεις θα γίνουν στις 23 (17.30), 27 (14.30), 30 Δεκεμβρίου (17.30) και στις 6 Ιανουαρίου (17.30) ενώ το εισιτήριο είναι στα 7, 5 ευρώ, εκτός από τα πακέτα προσφορών.

Πληροφορίες
Πωλήσεις εισιτηρίων: στα ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
Ηρώων Πολυτεχνείου 32,
τηλ. 210.4143310,320 (καθημερινά: 10.00-13.00 & 16.00-20.00)


σχετικα αρθρα