Το Σάββατο 28/12 και ώρα 19:00 στο Αυλωνάρι, στο θέατρο του Λυκείου, η Θεατρική ομάδα των «Πολιτιστικών Δεσμών», που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή Κύμης-Αλιβερίου, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της παρουσιάζει το τρίτο θεατρικό της έργο, την κωμωδία των Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη «Μιας Πεντάρας Νιάτα».

Θα ακολουθήσουν παραστάσεις, το Σάββατο στις 4 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Γηροκομείου Κύμης και το Σάββατο στις 11 Ιανουαρίου στο θέατρο του νέου Δημοτικού Σχολείου Κονιστρών. Το έργο τραγικά επίκαιρο -παρ' ότι γράφτηκε το 1965- είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και επιτυχημένα δείγματα ελληνικής κωμωδίας. Είναι κωμωδία λαϊκή, ευρηματική και πνευματώδης.

Το χιούμορ της είναι πηγαίο και σπινθηροβόλο, ο χειρισμός της γλώσσας άριστος με πανέξυπνους διαλόγους και λογοπαίγνια. Οι συγγραφείς με έμπνευση και μαεστρία κινούν τα πρόσωπα και την πλοκή με υποδειγματική οικονομία, αποφεύγοντας τα φτηνά και εύκολα μέσα. Η ιδιοτυπία των «Πολιτιστικών Δεσμών» είναι ότι σε όλες τις δραστηριότητές τους συμμετέχουν άτομα από πολλές περιοχές του δήμου, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο την καλλιέργεια των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των χωριών, την αξιοποίηση των δημιουργικών δυνάμεων και ποιοτικότερα αποτελέσματα.