Κοιτάμε μπροστά... Άλλωστε δεν μας έχει απομείνει και τίποτα καλύτερο. Το 2013 τελείωσε, λοιπόν, και συναυλιακά, εδώ που τα λέμε, δεν πήγε κι άσχημα παρά την κρίση. Κι όπως αποδεικνύεται και από συναυλίες και από θεατρικές παραστάσεις και από άλλες εκδηλώσεις οι άνθρωποι ανταποκρίνονται όταν κάτι παρουσιάζει ενδιαφέρον (κατά την κρίση του καθενός). Έτσι είχαμε πολλά sold out παρ’ ότι ήταν πάρα πολλές (αριθμητικά) οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και πολύ έντονη η κινητικότητα. Τελικά πάντα βρίσκεται ο τρόπος...

Πολλά και διάφορα συζητιούνται και ανακοινώνονται για το 2014 και να τα πιο βασικά:

21/1 - The Cold Cave στο Death Disco

Ένα από τα νέα αμερικάνικα συγκροτήματα που έχουν συζητηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια στους εναλλακτικούς κύκλους. Ο ήχος τους βασίζεται στην synth pop της δεκαετίας του '80 και σε συνδυασμό με την dark wave διάθεση, αναβιώνουν ένα είδος που γνώρισε κάποτε μεγάλες δόξες και που –απ’ ό,τι φαίνεται- συνεχίζει να προκαλεί ενδιαφέρον.

1/2 - The Fall στο Gagarin

Ο κύριος Mark E. Smith είναι εδώ και πολλά χρόνια μια από τις πιο ιδιαίτερες, ιδιοσυγκρασιακές, αλλόκοτες, αλλά και δημιουργικές προσωπικότητες του αγγλικού ροκ, από αυτές που έχουν επηρεάσει πολλούς μουσικούς και συγκροτήματα, κι έχουν γράψει την δική τους ανεξίτηλη ιστορία. Από δίπλα του έχουν περάσει δεκάδες μουσικοί, καθώς ο χαρακτήρας και οι απαιτήσεις του δεν επιτρέπουν μακροχρόνιες συνεργασίες, ενώ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σταθερά δίπλα του (και ως μέλος της μπάντας του) η Ελληνίδα γυναίκα του.

6/2 - Blue Oyster Cult στο Gagarin

Ένα πραγματικά βαρύ όνομα στο χώρο του σκληρού ροκ. Οι Αμερικάνοι παλαίμαχοι έχουν πίσω τους μια μεγάλη και σπουδαία ιστορία που σημάδεψε και καθόρισε, στις δεκαετίες του '70 και του '80, τον ήχο που ονομάστηκε hard rock και στη συνέχεια heavy metal. Ανύπαρκτο παρόν, αλλά σπουδαίο παρελθόν...

24/2 - Misfits στο Fuzz

Η αισθητική του horror έχει μακρά και ιστορική σχέση με το rock and roll και με διάφορους τρόπους και συνδυασμούς έχουν συμβαδίσει. Οι Αμερικάνοι Misfits εδώ και πολλά χρόνια περιβάλουν το δικό τους βρώμικο, θορυβώδες και ατίθασο psychobilly ροκ με αυτή την κόμικ αισθητική του τρόμου και συνεχίζουν να το κάνουν ακόμη, 30+ χρόνια μετά.

15/3 - Clan of Xymox στο Death Disco

Καθώς η σκοτεινή ηλεκτρονική μελαγχολία έχει στεριώσει για τα καλά στη χώρα μας εδώ και χρόνια κι έχει (μαζί με το heavy metal) το πιο πιστό κοινό, το ολλανδικό συγκρότημα που εκπροσωπεί επάξια το είδος από τις αρχές της δεκαετίας του ‘80, είναι από τους συχνούς μας επισκέπτες.

11/4 - Omar Souleyman στο Gagarin

Ο μουσικός από τη Συρία που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην περιοχή του τραγουδώντας σε γάμους και βαφτίσια και έγινε πρόσφυγας πολέμου που μαίνεται στην πατρίδα του, είναι τα τελευταία χρόνια το «κρυφό μυστικό» των μεγάλων αμερικάνικων και ευρωπαϊκών φεστιβάλ. Πρόσφατα μάλιστα σας είχαμε ενημερώσει αναλυτικά για την περίπτωσή του. Μετά από 500! κασέτες που έχει κυκλοφορήσει και πουλιούνται στα παζάρια της Συρίας, του Κουρδιστάν και της Τουρκίας, ηχογράφησε φέτος τον πρώτο του «διεθνή» δίσκο στη Νέα Υόρκη με την βοήθεια του Four Tet στην παραγωγή.