current views are: 1

31 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση15:03

«Από τι ζουν οι άνθρωποι» στον Eλληνικό Κόσμο

Η θεατρική διασκευή του σπουδαίου διηγήματος του Λ. Τολστόι «Από τι ζουν οι άνθρωποι», μια τρυφερή ιστορία για δύσκολους καιρούς παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Δημοσίευση 15:03’
αρθρο-newpost

Η θεατρική διασκευή του σπουδαίου διηγήματος του Λ. Τολστόι «Από τι ζουν οι άνθρωποι», μια τρυφερή ιστορία για δύσκολους καιρούς παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Η θεατρική διασκευή του σπουδαίου διηγήματος του Λ. Τολστόι «Από τι ζουν οι άνθρωποι», μια τρυφερή ιστορία για δύσκολους καιρούς παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Σκηνοθετούν και ερμηνεύουν οι Όλια Λαζαρίδου, Γιώργος Νανούρης και Ηλίας Κουνέλας.

Συνοδοιπόροι σε αυτό το μαγικό ταξίδι η μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα και το σκηνικό τοπίο της Κατερίνας Χριστίνας Μανωλάκου. Tα σύγχρονα κείμενα της παράστασης είναι της Όλιας Λαζαρίδου.

Η ιστορία είναι απλή. Ένας φτωχός παπουτσής, την πιο κρύα νύχτα του χειμώνα, βγήκε τουρτουρίζοντας έξω στο χιόνι για να μαζέψει τα λεφτά που του χρωστούσαν. Σε μια γωνιά του δρόμου έπεσε πάνω σ’ ένα σωριασμένο, παράξενο, γυμνό άνθρωπο. Αποφάσισε να τον πάρει μαζί στο σπίτι του. Από το σημείο αυτό ξεκινά μια αλυσίδα από μυστήρια συμβάντα, απροσδόκητα και καταπληκτικά γεγονότα που θα αποκαλύψουν σ’ αυτόν και τη γυναίκα του, τη μια και μοναδική αλήθεια, που είναι η απάντηση στο ερώτημα: «Από τι ζουν οι άνθρωποι».

Συντελεστές:
Διασκευή – Σκηνοθεσία – Ερμηνεία Όλια Λαζαρίδου, Γιώργος Νανούρης, Ηλίας Κουνέλας
Σύγχρονα Κείμενα Ολια Λαζαρίδου
Μουσική Κωνσταντίνος Βήτα
Σκηνικά – κοστούμια Κατερίνα-Χριστίνα Μανωλάκου
Κατασκευή κούκλας Μάρθα Φωκά
Ζωγραφιά Γιώργος Χαβουτσάς
Φωτισμοί Σοφία Αλεξιάδου
Βοηθός σκηνοθέτη Αννα Μαρία Πασχάλη
Συμπαραγωγή: Λυκόφως (www.lykofos.org) – Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”

Λίγα λόγια για την παράσταση
Με τι τρόπο να μιλήσει κανείς και να επικοινωνήσει με τους άλλους σε τέτοιους καιρούς σκοτεινιάς; Σε καιρούς που κανείς δεν μπορεί ούτε θέλει ν’ ακούσει κανέναν. Ίσως μια παραβολή, ένα παραμύθι που ξαναθυμίζει τα αυτονόητα να είναι ο τρόπος. Το διήγημα του Λ. Τολστόι «Από τι ζουν οι άνθρωποι» είναι ένα παραμύθι για μεγάλους που μιλάει ακριβώς γι’ αυτό το αυτονόητο που όμως όλοι γύρω μοιάζει να έχουν ξεχάσει.. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ζουν επειδή φροντίζουν τους εαυτούς τους, στην πραγματικότητα όμως η αγάπη είναι εκείνη που τους κάνει να ζουν.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παρασκευή 21.00
Σάββατο 21.00
Κυριακή 12.00 & 17.00
Καθημερινές για σχολεία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
Πέμπτη 2 Ιανουαρίου στις 19:00
Παρασκευή 3 Ιανουαρίου στις 21:00
Σάββατο 4 Ιανουαρίου στις 21:00
Κυριακή 5 Ιανουαρίου στις 12:00 (μειωμένες τιμές) και στις 17:00 (μειωμένες τιμές)
Δευτέρα 6 Ιανουαρίου στις 12:00 (μειωμένες τιμές)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κανονικό: 15 €
Φοιτητικό, νεανικό έως 26 ετών: 10 €
Ομαδικό: 9 €
Κάθε Κυριακή: Ενήλικοι: 10 €, Παιδικό: 6 €
Σχολεία: 6 € (Δευτέρα – Παρασκευή)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
70 λεπτά


σχετικα αρθρα