current views are: 1

2 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση20:07

Ο Άμλετ του Αιμίλιου Χειλάκη στον Πειραιά

Όλα τα πρόσωπα του σαιξπηρικού «Άμλετ» καθρεφτίζονται στο πρόσωπο του Αιμίλιου Χειλάκη.

Δημοσίευση 20:07’
αρθρο-newpost

Όλα τα πρόσωπα του σαιξπηρικού «Άμλετ» καθρεφτίζονται στο πρόσωπο του Αιμίλιου Χειλάκη.

Όλα τα πρόσωπα του σαιξπηρικού «Άμλετ» καθρεφτίζονται στο πρόσωπο του Αιμίλιου Χειλάκη.

Ο πρίγκιπας της Δανίας, η Οφηλία, ο Κλαύδιος, η Γερτρούδη, ο Πολώνιος, ο Λαέρτης, το φάντασμα του νεκρού βασιλιά, ο Οράτιος  συναντώνται και ενσαρκώνονται από ένα μόνο ηθοποιό. Μέσα σε 75 λεπτά παράστασης και σ’ ένα κρεσέντο μεταμορφώσεων ο Αιμίλιος Χειλάκης δοκιμάζει να επιστρέψει στα απολύτως βασικά στοιχεία της θεατρικής πράξης.

Υπό τον τίτλο «Μόνος με τον Άμλετ» και σε συν-σκηνοθεσία του ίδιου του πρωταγωνιστή μαζί με τον Μανώλη Δούνια η παράσταση μετά την παρουσίασή της στην Πάτρα μετακομίζει για λίγες μέρες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και παρακολουθεί την προσπάθεια του Αμλετ να διανύσει την απόσταση από τη σκέψη στην πράξη. Ο μονόλογος εμφανίζει τον Αμλετ ως σύγχρονο ήρωα, ο οποίος παρατηρώντας τις κοινωνικές συνθήκες γύρω του δεν βασανίζεται μόνο από το μάταιο της ανθρώπινης ύπαρξης – «Να ζει κανείς ή να μη ζει»-, αλλά κυρίως αναρωτιέται αν είναι προτιμότερο να ζει κανείς άπραγος ή να πεθαίνει πράττοντας.

Info: Από 17 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Εισιτήρια: Διακεκριμένη: 18€, Γενική είσοδος: 15€, Φοιτητικό: 12€, Ομαδικό: 10€, ΑΜΕΑ: 8€, Ανεργοι: 8€


σχετικα αρθρα