Η διάσημη κωμωδία του Μολιέρου «Ο Φιλάργυρος» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου στο Εθνικό Θέατρο. Η μουσική της παράστασης είναι του  γνωστού  τραγουδοποιού Κωστή Μαραβέγια. Το έργο θα παίζεται στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού από τις 7 Δεκεμβρίου του 2013 μέχρι και τις 16 Φεβρουαρίου 2014.

Ο ήρωας του Μολιέρου, ο τυραννικός Αρπαγκόν, πρόσωπο κωμικό και στο βάθος τραγικό, ζει με το νοσηρό φόβο ότι θα του κλέψουν τα χρήματά του, έρμαιο της αδυναμίας του και της ναρκισσιστικής προσήλωσης στον εαυτό του και στην περιουσία του. Γι' αυτόν όλα είναι χρήμα, ακόμα και τα αισθήματα των οικείων του, που τους καταδυναστεύει με την παροιμιώδη τσιγκουνιά του. Μόνη χαρά στην θλιβερή καθημερινότητά του είναι η καταμέτρηση των κρυμμένων λιρών του, καθώς και οι κερδοφόροι γάμοι που σχεδιάζει για τα παιδιά του, τον Κλεάνθη και τη Λίζα, χωρίς να υπολογίζει τις δικές τους επιθυμίες.

Όταν, όμως, αποφασίζει να παντρευτεί την όμορφη Μαριάννα, που είναι ερωτευμένη με τον γιο του, τα πράγματα περιπλέκονται. Τα αταίριαστα ζευγαρώματα θα οδηγήσουν σε ευτράπελες καταστάσεις και σε απροσδόκητες εξελίξεις. 

Ταυτότητα παράστασης 
Μετάφραση / Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος 
Σκηνικά / Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας 
Μουσική / Τραγούδια: Κωστής Μαραβέγιας 
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας