Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα τζαζ σύνολα της Γερμανίας, το Pablo Held Jazz Trio, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής για μια εμφάνιση, στο πλαίσιο του κύκλου Rising Stars, που υποστηρίζεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής - ECHO.

 Το Pablo Held Jazz Trio δεν έχει κατακτήσει μόνο το γερμανικό κοινό, αλλά και την ευρωπαϊκή τζαζ σκηνή. Τη μουσική του συνόλου υπογράφει σταθερά ο επικεφαλής του, Πάμπλο Χέλντ, «ο πιανίστας θαύμα» της Γερμανίας , ενώ ο μπασίστας Ρόμπερτ Λάντφερμαν και ο ντράμερ Γιόνας Μουργβίνκελ συμπληρώνουν το τρίο.

 Οι τρεις μουσικοί παίζουν διαδραστικά, δεν καταφεύγουν σε προκατασκευασμένες ιδέες και συνδυάζουν τα όργανά τους με μια φευγαλέα ισορροπία που κάνει κάθε σύνθεση μια ακουστική απόλαυση. Συνθέσεις δικές τους θα παρουσιάσουν στην πρώτη τους συνάντηση με το κοινό της Αθήνας, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.

Μετά από μια μοναχική διαδρομή στη ευρωπαϊκή τζαζ σκηνή ο Χελντ δημιούργησε το τζαζ τρίο του και βρήκε γρήγορα μια κοινή γλώσσα και μουσικές συγγένειες, που έκαναν τους τρεις μουσικούς να ξεχωρίσουν, να εμφανίζονται στις μεγαλύτερες τζαζ σκηνές και στα σημαντικότερα φεστιβάλ στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Στη δισκογραφία τους έχουν ήδη τέσσερα CD, έχουν ένα πολύ πυκνό πρόγραμμα εμφανίσεων και συμβόλαια για workshops στα μουσικά κολλέγια της Βαϊμάρης, της Κολονίας, του Βύρτσμπουργκ και του Μάνχαϊμ.

Ο Πάμπλο Χελντ μεγάλωσε σε οικογένεια μουσικών στο Χάγκεν της Γερμανίας και από παιδί μυήθηκε σε μουσικές από πολλές προελεύσεις. Στα 4 χρόνια του άρχισε να παίζει ντραμς, στα δέκα προτίμησε το πιάνο και δεκαοκτώ ετών μπήκε στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής και Χορού της Κολωνίας. Το 2009 κέρδισε το βραβείο Westfalen Jazz, το 2001 το Jazz Westdeutche Rundfunk, στην κατηγορία αυτοσχεδιασμός και παράλληλα κατέκτησε τη φήμη του πιανίστα θαύμα της Γερμανίας. Πολύ γρήγορα άφησε πίσω του τις συμβατικές διακρίσεις και χάραξε τον δικό του ξεχωριστό δρόμο με μια επιμονή να εξιχνιάσει κάθε δυνατή προοπτική της τζαζ μουσικής.

Η Σειρά Rising Stars («Ανατέλλοντες Αστέρες») πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Προγράμματος «Πολιτισμός» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (ECHO), ενός δικτύου διεθνών συνεργασιών μεταξύ ευρωπαϊκών αιθουσών μουσικής, το οποίο στοχεύει στην προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών, στην ανάδειξη και διάδοση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και στην προβολή ανερχόμενων νέων ερμηνευτών ή μικρών σχημάτων από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α. Κάθε χρόνο ο ECHO επιλέγει έξι καλλιτέχνες με εξαιρετική επίδοση, οι οποίοι ως Rising Stars δίνουν συναυλίες στις αίθουσες-μέλη του ECHO.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 12 και 20 ευρώ. Ειδικές τιμές: 5 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι και Α.Μ.Ε.Α) και 8 ευρώ (65+ και πολύτεκνοι).