Ένα από τα πιο συναρπαστικά και αναγνωρισμένα τζαζ σύνολα της Γερμανίας, το Pablo Held Jazz Trio, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για μια εμφάνιση στις 15 Ιανουαρίου (ώρα, 20:00, αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος) στο πλαίσιο του κύκλου Rising Stars, που υποστηρίζεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής - ECHO.

Το Pablo Held Jazz Trio δεν έχει κατακτήσει μόνο το γερμανικό κοινό, αλλά και την ευρωπαϊκή τζαζ σκηνή, που το υποδέχτηκε ως μια έκπληξη καινούργιας χημείας ήχων και αιφνιδιασμών. Τη μουσική του συνόλου γράφει σταθερά ο επικεφαλής του, ο Πάμπλο Χελντ, «ο πιανίστας θαύμα», της Γερμανίας και ο διάλογός του με τον μπασίστα Ρόμπερτ Λάντφερμαν και τον ντράμερ Γιόνας Μουργβίνκελ είναι έντονος και δυναμικός και αποκαλύπτει έναν πολύ ιδιαίτερο συγχρονισμό. 

Οι τρεις μουσικοί παίζουν διαδραστικά, δεν καταφεύγουν σε προκατασκευασμένες ιδέες και συνδυάζουν τα όργανά τους με μια φευγαλέα ισορροπία που κάνει κάθε σύνθεση μια ακουστική απόλαυση. 

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 12 ευρώ και 20 ευρώ. Ειδικές τιμές: 5 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι και Α.Μ.Ε.Α) και 8 ευρώ (65+ και πολύτεκνοι).

TAGS