Δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες, ο τσελίστας Άντριαν Μπρέντελ, γιος του κορυφαίου Αυστριακού πιανίστα Άλφρεντ Μπρέντελ, και η δικιά μας πιανίστα, Χαρά Ιακωβίδου, ενώνουν τα ταλέντα τους για μία συναυλία με έργα αποκλειστικά γραμμένα για βιολοντσέλο και πιάνο, αυτήν την Παρασκευή (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η γεννημένη στην Αθήνα από οικογένεια καλλιτεχνών, Χαρά Ιακωβίδου, μαθήτευσε για πολλά χρόνια κοντά στον Άλφρεντ Μπρέντελ, γεγονός που στάθηκε καθοριστικό για την μουσική της εξέλιξη. Χαρακτηριστικό είναι το ότι έχει μεταφράσει στα ελληνικά τα δοκίμια του Μπρέντελ για τη μουσική (εκδόσεις Νεφέλη).

Από την πλευρά του, ο 34χρονος Άντριαν Μπρέντελ έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς και φυσικά με τον πατέρα του, με τον οποίο πριν από μερικά χρόνια ερμήνευσαν από κοινού όλα τα έργα του Μπετόβεν για βιολοντσέλο και πιάνο γνωρίζοντας διεθνώς τεράστια επιτυχία.

Η κοινή συναυλία των δύο καλλιτεχνών στην Αθήνα εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου «Μουσικές Βραδιές στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος» και το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα, που φέρουν διάσημες υπογραφές, όπως των Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Άντον Βέμπερν, Κλοντ Ντεμπισί και Ντμίτρι Σοστακόβιτς.