Κάθε επέτειος είναι μια αφορμή να (ξανα)θυμηθούμε και να (ξανα)διαβάσουμε τα έργα σπουδαίων δημιουργών. Ίσως, και μάλλον, ο αλεξανδρινός ποιητής να μην έχει ανάγκη από τέτοιες χρονικές αφορμήσεις· οι δικοί του στίχοι είναι βαθιά ριζωμένοι στην αναγνωστική μας συνείδηση και με φυσικό τρόπο περνούν από γενιά σε γενιά. 

Θέλοντας να τιμήσουμε τον μεγάλο ποιητή και το έργο του με αφορμή το έτος Καβάφη που μόλις πέρασε (το 2013 συμπληρώθηκαν 150 χρόνια από τη γέννησή του και 80 χρόνια από τον θάνατό του), τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014, το βράδυ,λογοτέχνες, ποιητές, εικαστικοί, καδημαϊκοί,
μουσικοί, ηθοποιοί και απλοί αναγνώστες, θα συγκεντρωθούν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) και θα διαβάσουν ποιήματά του σε μια μαραθώνια ανάγνωση που θα κρατήσει έως τα μεσάνυχτα.

Την επιμέλεια και τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει ο ποιητής-βιβλιογράφος Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Στις 5:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η προβολή του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου 
Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη (παραγωγή: ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ).
 

Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται η έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη με τίτλο  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΠΟΙΗΤΗΣ Εικόνες πάνω στο πρόσωπο και την ποίηση του Κ. Π. Καβάφη.

 

Ώρα έναρξης αναγνώσεων: 7 το βράδυ