current views are: 1

13 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση19:12

«Πικ Νικ» γεμάτο νοσταλγία σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού

Ο νικητής του άκρως παραδόξου λαχείου… «υπέρ της αποξήρανσης της Μεσογείου» μπλέκει σε μια σειρά από ξεκαρδιστικές περιπέτειες γύρω από ένα γαμήλιο πικ νικ.

Δημοσίευση 19:12’
αρθρο-newpost

Ο νικητής του άκρως παραδόξου λαχείου… «υπέρ της αποξήρανσης της Μεσογείου» μπλέκει σε μια σειρά από ξεκαρδιστικές περιπέτειες γύρω από ένα γαμήλιο πικ νικ.

Η οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο νικητής του άκρως παραδόξου λαχείου… «υπέρ της αποξήρανσης της Μεσογείου» μπλέκει σε μια σειρά από ξεκαρδιστικές περιπέτειες γύρω από ένα γαμήλιο πικ νικ. Αυτά στην Αθήνα του 1915, η οποία αναβιώνει με μοναδικό τρόπο μέσα από την οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη με τίτλο «Το Πικ Νικ».

Έργο ξεχασμένο σήμερα, παρότι περιέχει τη μεγάλη επιτυχία «Σφίξε με», «Το Πικ Νικ» διαθέτει θαυμάσια τραγούδια, αλλά και κεφάτη πρόζα, και επιστρέφει στην αθηναϊκή σκηνή έπειτα από πολλά χρόνια για να μας θυμίσει τον χαριτωμένο τρόπο με τον οποίο διασκέδαζαν κάποτε στην Ελλάδα. Την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής διευθύνει ο Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Στάθης Λιβαθινός, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Ελένη Μανωλοπούλου, τις χορογραφίες η Ερση Πίττα. Τους κεφάτους ρόλους ζωντανεύουν γνωστοί ηθοποιοί και λυρικοί τραγουδιστές, ανάμεσά τους οι Ειρήνη Καράγιαννη, Λυδία Αγγελοπούλου, Δημήτρης Ναλμπάντης, Χάρης Ανδριανός, Δημήτρης Ημελλος, Αννα Κουτσαφτίκη κ.ά. Τη Χορωδία του δήμου Αθηναίων διευθύνει ο Σταύρος Μπερής.

Info

19 Φεβρουαρίου 2014 
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα 
Τηλ.: 2107282333 
Εισιτήρια: από 6,5 ως 40 ευρώ. Ώρες: 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 Φεβρουαρίου στις 20:00 & 22, 23 Φεβρουαρίου στις 16:00.