Οι δύο σπουδαίοι σολίστες, ο Μίλτος Λογιάδης στο πιάνο και ο Χρήστος Ζερμπίνος στο ακορντεόν σχεδίασαν ειδικά ένα μουσικό οδοιπορικό για το ρεσιτάλ αυτό στο Παρνασσό.

Στο Α’ μέρος αυτής τους της συνάντησης παρουσιάζουν ως ολοκληρωμένο έργο, οκτώ δημοτικά λαοφιλή τραγούδια. (Μήλο μου κόκκινο, Τζιβαέρι, Θαλασσάκι κ.α.).

Για την μουσική τους αυτή προσέγγιση ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε:

”Θα χαρακτήριζα αυτό το μουσικό έργο σαν μια μαγική γέφυρα που συνδέει το δημοτικό μας τραγούδι με το σύγχρονο των δεκαετιών του ’50 και του ’60. Αν σκεφτεί κανείς την στενή σχέση ανάμεσα στη βυζαντινή και τη δημοτική μας μουσική, τότε επιβεβαιώνεται η εσωτερική ενότητα από το Βυζάντιο ως τις μέρες μας.

Η Ποίηση και η Μουσική είναι η πιο στέρεη και αληθινή ραχοκοκκαλιά ενός λαού. Ο τρόπος ερμηνείας των δύο ερμηνευτών με την απαράμιλλη μουσικότητα που τους διακρίνει, βοηθά χωρίς ασφαλώς να το έχουν επιδιώξει, την επιβεβαίωση των παραπάνω σκέψεων, γιατί ο τρόπος ερμηνείας τους ανήκει στη σχολή Χατζιδάκι, δηλαδή ενός βασικού πυλώνα του νεότερου ελληνικού τραγουδιού.”

Για το Β’ μέρος της συναυλίας διασκευάζουν με σεβασμό και ευασθησία έντεκα πολυαγαπημένες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι.

Είναι σίγουρο ότι όσοι έχουν αγαπήσει τον Μάνο Χατζιδάκι θα αγαπήσουν τους ήχους που μας προσφέρουν οι δύο σολίστες φιλτραρισμένους με αγάπη και γνώση. Αποφεύγοντας τους πολύπλοκους αυτοσχεδιασμούς, εστιάζουν φυσικά και αβίαστα στην ουσία και τον μελωδικό παλμό των πρωτοτύπων.

Εισιτήρια πωλούνται από την ΤICKETSERVICES και το PUBLIC Συντάγματος

Ταμείο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)

Εισιτήρια Online: www.ticketservices.gr

Τηλεφωνική αγορά: 210.7234567

Τιμές εισιτηρίων 12,16, 20 ευρώ.

Την ημέρα της συναυλίας, εισιτήρια θα διατίθενται στο ταμείο του Παρνασσού από τις 18:30.