Μια βόλτα στην πλατεία Βικτωρίας, κέντρο μιας γειτονιάς με δυνατό πολιτιστικό φορτίο διοργανώνει την Κυριακή η ομάδα Culture των Atenistas

Σκοπός μέσα από ένα περίπατο είναι να ξεδιπλωθεί το μακρύ κουβάρι της ιστορίας της και να αποκαλυφθεί η αγάπη που οι άνθρωποι του θεάτρου, των γραμμάτων και των τεχνών, έτρεφαν και τρέφουν ακόμα για αυτή τη γειτονιά.

Οδηγός σε αυτό το ταξίδι η ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και συνιδρυτής της ομάδας «Θεώρησης» Μαίη Σεβαστοπούλου.

Η εκκίνηση θα γίνει στις 11:30 στην πλατεία όπου θα βρίσκεται η χορωδία του Απολλώνειου Ωδείου. 

Τα θέατρα της περιοχής θα ανοίξουν τις πόρτες τους και οι άνθρωποι τους θα διηγηθούν την ιστορία τους: η Μαρίνα Καραγάτση και ο Δημήτρης Τάρλοου στο θέατρο Πορεία, ο Δάνης Κατρανίδης στο θέατρο Πόλη, ενώ θα γίνει και μία παρουσίαση του ιστορικού θεάτρου Βικτώρια.

Μέσα στον ξεχωριστό χώρο του Απολλώνιου Ωδείου η Χριστίνα Δέλλιου και οι μαθητές της θα χαρίσουν μοναδικές ερμηνείες, ενώ οι σκηνογράφοι Αφροδίτη Πουρνάρα, Μαρία Καρελλά και Κοσμάς Λιλικάκης θα παρουσιάσουν τα έργα τους στην γκαλερί «Ηώ» που θα υποδεχτεί τους περιπατητές με κεράσματα.

Επιπλέον, ξεχωριστά κτίρια και σπάνιες ιστορίες θα συνθέσουν τον περίπατο που θα καταλήξει στο φιλόξενο Τριανόν όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δωρεάν την παράσταση «Ταξίδι στην άκρη της νύχτας» του σκηνοθέτη Κ. Χατζή με τον Γιάννη Χαρτοδιπλωμένο.

Παράλληλα με τον περίπατο, ανοικτοί θα βρίσκονται οι παρακάτω πολιτιστικοί χώροι:

  • Έκθεση σκηνογραφίας γκαλερί «Ηώς», Χέυδεν 38Α, 11:30-14:30
  • Απολλώνειο Ωδείο, Αριστοτέλους 69, 11:30-14:30
  • Σχολή Σταυράκου, Πατησίων 65, 11:30-14:30
  • Θέατρο Αρτι, Ηπείρου 41 & Αχαρνών, 11:30-14:30
TAGS