Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο θρύλος της φολκ Πιτ Σίγκερ, ο αμερικανός τραγουδοποιός που συνόδευσε με τις μελωδίες και τους παρεμβατικούς στοίχους του τα κοινωνικά κινήματα των δεκαετιών του 1950 και του 1960 στις ΗΠΑ. Ο Σίγκερ άφησε την τελευταία του πνοή στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.

Τον θάνατό του επιβεβαίωσε ο εγγονός του, ο Κιτάμα Καχίλ Τζάκσον, ο οποίος είπε ότι ο παππούς του πέθανε από φυσικά αίτια, ήσυχος. 

Όπως έγραψαν οι New York Times, η καριέρα του Σίγκερ τον έφερε από τις διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των εργατών της δεκαετίας του '50 στο Top 10 των επιτυχιών, από τη συμμετοχή στα φοιτητικά κινήματα σε φεστιβάλ της φολκ μουσικής και από την καταδίκη του για ασέβεια απέναντι στο Κογκρέσο στην εμφάνισή του τον Ιανουάριο του 2009 στο Μνημείο Λίνκολν όπου τραγούδησε για την τελετή ορκωμοσίας του 44ου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Σίγκερ καταδικάστηκε για ασέβεια επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί με την Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών, την περιβόητη επιτροπή του γερουσιαστή ΜακΚάρθι.

Ως μέλος των Weavers τραγούδησε επιτυχίες όπως το «Goodnight, Irene» και το «If I Had a Hammer». Όταν η μπάντα τον έδιωξε υπό τις πιέσεις της κυβέρνησης εκείνος έγραψε ορισμένα από τα πιο αρχετυπικά τραγούδια της δεκαετίας του '60.

Το τραγούδι του «Where Have All the Flowers Gone» έγινε ύμνος κατά του πολέμου, ενώ τεράστια επιτυχία σημείωσε το θρυλικό «Turn! Turn! Turn!».