Η νέα πρόταση της Λυκόφως στο μονοπάτι ενός παιδικού θεάτρου που σέβεται τους μικρούς και μεγάλους θεατές (μετά το Από τι ζουν οι άνθρωποι του Λ. Τολστόι σε σκηνοθεσία και ερμηνείας των Ολια Λαζαρίδου, Γιώργο Νανούρη, Ηλία Κουνέλα και Το αγόρι και η ευχή σε σκηνοθεσία Βάσιας Παρασκευοπούλου) περιλαμβάνει ένα έργο – ωδή στη μητρική αγκαλιά, ως μικρό οδηγό για μελλοντικούς και νέους γονείς και νήπια. 

«Η υπέροχη αγκαλιά της μαμάς μου» της Στέλλας Σερέφογλου θα παρουσιαστεί στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες από 9 Φεβρουαρίου 2014. Μια παράσταση που μιλάει για τον μαγικό δεσμό μητέρας – παιδιού, πατέρα – παιδιού, μητέρας – πατέρα, μητέρας – πατέρα – παιδιού χωρίς να χρειαστεί να πει μια λέξη. Μια τρυφερή παράσταση για όλα όσα βιώνουμε ως παιδιά, ως γονείς και ως σύντροφοι. Μια παράσταση που καθρεφτίζει την καθημερινότητα ενός νηπίου και των γονιών του με ποιητικό ρεαλισμό και μαγεύει με την απλότητα και την αλήθεια της. 

Βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι που έχει γράψει η ίδια η σκηνοθέτις, «η υπέροχη αγκαλιά της μαμάς μου» είναι μία συγκινητική αλλά και διασκεδαστική μουσικοθεατρική παράσταση - ωδή στη μητρική αγκαλιά.

Οι πρωταγωνιστές - η μαμά, ο μπαμπάς και το παιδί (μία κούκλα σε φυσικό μέγεθος) -, αφηγούνται τη δύναμη που ασκεί η αγκαλιά, μέσω της παγκόσμιας γλώσσας του σώματος που εκφράζεται μέσα από το ρυθμό και τη μίμηση, ενώ δε λείπουν στοιχεία της παντομίμας, του βωβού κινηματογράφου και της κωμωδίας. Η μη λεκτική επικοινωνία, που αποτελεί το πιο διεισδυτικό και βασικό εργαλείο αλληλεπίδρασης παιδιών-ενηλίκων, είναι θεμελιώδες στοιχείο της παράστασης όπως και της καθημερινής ζωής. Οι ήχοι που παράγονται από το σώμα των ηθοποιών (μέσα από τη τεχνική του body percussion), από τις κλακέτες και τον φωνητικό αυτοσχεδιασμό (scat singing) ντύνουν την παράσταση και μας οδηγούν στο θαυμαστό κόσμο της αγάπης και της αγκαλιάς. 
Τα σκηνικά αντικείμενα έχουν παράταιρα μεγέθη (άλλα μεγεθυμένα και άλλα μικροσκοπικά), όπως ακριβώς τα αντιλαμβάνεται ένα παιδί, ενώ η παράσταση βασίζεται στον ρυθμό και στην ακρίβεια των κινήσεων των ηθοποιών.

Η Ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία – Παραγωγή: Στέλλα Σερέφογλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Λίνα Καρανικολάου
Χορογραφία – Επιμέλεια κίνησης και μουσικής: Θάνος Δασκαλόπουλος
Φωτισμοί: Ramon Ignacio Malapetsas
Επιμέλεια - σχεδιασμός ήχων: Γιώργος Ραμαντάνης
Πρωτότυπη μουσική: DNA - Μιχάλης Νιβολιανίτης, Αλέξανδρος Χρηστάρας 
(φιλική συμμετοχή: Κώστας Γάκης)
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Γιαννιός
Παίζουν: Δάφνη Καμμένου, Φοίβος Συμεωνίδης, Στέλλα Σερέφογλου
Παραγωγή: Στέλλα Σερέφογλου & Λυκόφως

Πληροφορίες:
Θησείον – Ένα θέατρο για τις τέχνες
Τουρναβίτου 7
Θησείο
210 3255444 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 
Από 9 Φεβρουαρίου 2014

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 
Κυριακή 16.45

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Διάρκεια: 60΄

Πρωινές παραστάσεις σε σχολεία με ειδικές τιμές