current views are: 1

30 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση10:22

Μαραθώνιος της ελληνικής τζαζ τον Φεβρουάριο

Ένα πανόραμα της ελληνικής τζαζ επιφυλάσσει ο Φεβρουάριος για τους λάτρεις του συγκεκριμένου είδους στο Γυάλινο Up Stage

Δημοσίευση 10:22’
αρθρο-newpost

Ένα πανόραμα της ελληνικής τζαζ επιφυλάσσει ο Φεβρουάριος για τους λάτρεις του συγκεκριμένου είδους στο Γυάλινο Up Stage

Ένα πανόραμα της ελληνικής τζαζ επιφυλάσσει ο Φεβρουάριος για τους λάτρεις του συγκεκριμένου είδους στο Γυάλινο Up Stage.

Από τις 2 μέχρι τις 27 του μηνός δεκάδες σχήματα και μουσικοί θα «παρελάσουν» από τη σκηνή του Γυάλινου. Γνωστοί και καταξιωμένοι μουσικοί του είδους, νέα σχήματα, αλλά και αναπάντεχες εμφανίσεις δημιουργούν ένα φεστιβάλ που συνδυάζει κοντραμπάσα και νταούλια, σαξόφωνα και φλογέρες, τζαζ και μουσική του κόσμου.

Τα τελευταία χρόνια η ελληνική τζαζ σκηνή έχει πάλι ανθίσει και δεκάδες σχήματα δισκογραφούν και παίζουν ζωντανά, υπηρετώντας από τους πιο παραδοσιακούς ήχους του swing και του bebop και φτάνοντας μέχρι τους πολυσυλλεκτικούς πειραματισμούς της εποχής μας.

Σε αυτό τον τζαζ μαραθώνιο, κάθε μέρα θα εμφανίζεται κι ένα διαφορετικό μουσικό σχήμα, από τον Τάκη Μπαρμπέρη και το γκρουπ του, τους Baby trio του Γιώργου Κοντραφούρη, το τρίο του Γιώτη Σαμαρά, μέχρι τον Βασίλη Ρακόπουλο, τη Μαρία Φαραντούρη, τον Ross Daly και τον Χρήστο Θηβαίο παρέα με τους B Project.

Το Γυάλινο Up Stage βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη, Λεωφόρος Συγγρού 143. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 9316101.